Reseptit
yli 60 min
12

Spelttifocaccia

Spelttifocaccia leivotaan spelttijauhoista. Cashew-pähkinät ja spelttirouhe tekevät leivästä mukavan rouheista purtavaa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Spelttifocaccia

5 dl vettä
25 g hiivaa
2 tl suolaa
1 dl rypsiöljyä, esim. Malmgårdin
1 dl murskattua cashew-pähkinää
2.5 dl spelttihiutaleita
noin 2 ½ dl vehnäjauhoa
5 dl spelttisihtijauhoa

Pinnalle

rypsiöljyä
1 dl parmesaaniraastetta
merisuolaa myllystä

Valmistusohje

 

1. Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, öljy, pähkinämurska, spelttihiutaleet ja jauhot. Alusta pehmeä taikina. Anna taikinan kohota noin puoli tuntia.

2. Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kohota leipää noin 20 minuuttia leivinliinan alla.

3. Sivele focaccian pinta öljyllä ja ripota päälle parmesaania. Rouhi lopuksi pinnalle suolaa myllystä. Paista spelttifocacciaa 200-asteissa uunissa noin 20 minuuttia.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Spelttifocaccia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X