Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Stroganoff

Ainekset

Lisää kauppalistalle
700-800 g naudan ulkofileetä tai paistia
50 g voita
2 sipulia
suolaa
valkopippuria
mauste- tai mustapippuria
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl lihalientä
70 g tomaattisosetta
1 rkl sinappia
1 dl smetanaa tai kermaa
2-3 etikkakurkkua
hillosipulia ja herkkusieniä

Valmistusohje

Stroganoff on venäläinen klassikkoruoka, joka saa makua tomaatista, smetanasta ja suolakurkuista.

1. Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. Leikkaa liha pieniksi parin sentin kuutioiksi ja anna lämmetä huoneenlämmössä.

2. Hienonna sipulit. Kuumenna osa rasvasta padassa ja kuullota sipulisilppu hitaasti kullankeltaiseksi ja läpikuultavaksi.

3. Kuumenna paistinpannu ja vähän rasvaa. Ruskista kolmannes tai neljännes lihakuutioista kerrallaan, mausta ruskistunut pinta suolalla ja pippureilla, ripottele pinnalle vähän vehnäjauhoja ja kääntele lihapalasia hetken pannulla. Lisää lihapalat pataan sipulien joukkoon, huuhdo pannu kuumalla vesitilkalla ja kaada neste pataan lihojen päälle. Sekoita. Kuumenna puhdas pannu uudelleen ja ruskista samalla tavalla seuraava lihaerä ja huuhdo joka paistamisen jälkeen pannu vesitilkalla ja lisää se nesteeksi pataan. Jos lihakuutiot ruskistetaan kaikki yhdellä kerralla, pannu jäähtyy, lihan pinta ei enää ruskistu ja lihasnesteet valuvat ulos.

4. Kun lihakuutiot ovat padassa, lisää mausteeksi tomaattisosetta ja anna ruoan kypsyä kannen alla, lihan laadusta ja mureudesta riippuen 20-60 minuuttia. Kun liha on mureaa ja kypsää, mausta kastike sinapilla ja smetanalla tai kermalla. Lisää valmiiseen stroganoffiin pieniksi kuutioiksi leikattuja suolakurkkuja ja kokonaisia hillosipuleita tai tarjoa ne erikseen. Makua täydentämään voit lisätä herkkusieniä.

5. Vastaavan lihapadan voit valmistaa myös hirvenlihasta ja käyttää osaksi nestettä punaviiniä ja tehostaa makua riista-kantarellifondilla.

Keskustelu

Ja missäs välissä se 5 dl lihalientä menee sekaan? Ei varmaan niin suurta merkitystä, mutta ärsyttää vain epäselvät ohjeet. Jos se mainitaan aineksissa niin luulisi sen löytyvän myös ohjeesta.

Samaa ihmettelin kuin Kerppo. En tajunnut minäkään, että lihaliemellä tarkoitetaan vettä, jolla pannu huuhdellaan, joten valmistin erikseen lihaliemen, jonka lisäsin pataan. Olisi asian voinut kyllä selvemminkin ohjeessa kertoa. Muuten kyllä hyvä ja toimiva resepti. 🙂

Kommentoi juttua: Stroganoff

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X