Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Banaani-suklaakakku

Banaani-suklaakakku yhdistää monta hyvää makua. Banaanit tuovat kakkuun kuohkeutta ja suklaa- sekä pähkinärouhe rakennetta. Kakku saa olla kosteahkoa, mutta ei raakaa. Sopii myös keliaakikolle.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Banaani-suklaakakku

  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 2 kanamunaa
  • 2-3 kypsää banaania
  • 2 dl gluteenittomia jauhoja
  • 2 dl mantelijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 100 g pilkottua suklaata (tummaa tai maitosuklaata)
  • 50 g isoiksi paloiksi pilkottua hasselpähkinää

Valmistusohje

1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten.

2. Survo banaanit haarukalla ja lisää hyvin vatkaten taikinaan.

3. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan lastalla sekoittaen.

4. Lisää suklaa- ja pähkinärouhe lopuksi taikinaan lastalla sekoittaen.

5. Kaada taikina voideltuun ja gluteiinittomilla korppujauhoilla jauhotettuun, suorakaiteen malliseen vuokaan.

6. Paista banaani-suklaakakku 175 asteisessa uunissa 45-50 minuuttia. Kakku saa olla kosteahko, mutta ei raaka.

Lukijan ohje: Anna-Maija Laikola, Isokyrö

Lue myös: Kuivakakku x 9


Kommentoi

Kommentoi juttua: Banaani-suklaakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.