Banaani-suklaakakku
Banaani-suklaakakku yhdistää monta hyvää makua. Banaanit tuovat kakkuun kuohkeutta ja suklaa- sekä pähkinärouhe rakennetta. Kakku saa olla kosteahkoa, mutta ei raakaa. Sopii myös keliaakikolle.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Banaani-suklaakakku
- 100 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 2 kanamunaa
- 2-3 kypsää banaania
- 2 dl gluteenittomia jauhoja
- 2 dl mantelijauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
- 100 g pilkottua suklaata (tummaa tai maitosuklaata)
- 50 g isoiksi paloiksi pilkottua hasselpähkinää
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten.
2. Survo banaanit haarukalla ja lisää hyvin vatkaten taikinaan.
3. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan lastalla sekoittaen.
4. Lisää suklaa- ja pähkinärouhe lopuksi taikinaan lastalla sekoittaen.
5. Kaada taikina voideltuun ja gluteiinittomilla korppujauhoilla jauhotettuun, suorakaiteen malliseen vuokaan.
6. Paista banaani-suklaakakku 175 asteisessa uunissa 45-50 minuuttia. Kakku saa olla kosteahko, mutta ei raaka.
Lukijan ohje: Anna-Maija Laikola, Isokyrö
Lue myös: Kuivakakku x 9
Kommentoi
Kommentoi juttua: Banaani-suklaakakku