Minna Canthin kakku
Minna Canthin kakku on vanhan ajan maustekakku. Kakun ohje on löytynyt perheen keittokirjasta. Siinä maistuvat tutut vanhan ajan mausteet neilikka, pomeranssinkuori ja inkivääri. Voita kakkuun tulee vain vähän. Mehevän kakun salaisuus piilee kermassa. Kermavaahtoa tarjottiin ennen vanhaan myös kuivakakkujen kyytipoikana.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
- Kasvis
Ainekset
Minna Canthin kakku
- 4 dl kuohukermaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 6 dl vehnäjauhoja
- 2 tl ruokasoodaa
- 1 rkl pomeranssikuorta
- 1 tl jauhettua neilikkaa
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 2 dl siirappia
- 4 rkl sulatettua voita
Valmistusohje
Minna Canthin kakku leivotaan helposti näin:
- Vatkaa neljä desilitraa kermaa kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kaksi kananmunaa ja kaksi desiä sokeri toisessa astiassa vaahdoksi. Yhdistä vaahdot sekoittamalla ne nuolijalla.
- Mittaa kuusi desilitraa vehnäjauhoja astiaan ja lisää joukkoon kaksi teelusikallista ruokasoodaa, yksi ruokalusikallinen pomeranssinkuorta,, yksi teelusikallinen neilikkaa ja yksi teelusikallinen inkivääriä. Sekoita. Siivilöi kuivat aineet vaahdon joukkoon.
- Lisää kaksi desilitraa siirappia ja sekoita nuolijalla. Lisää neljä ruokalusikallista sulatettua voita ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Voitele 2,6 litran vetoinen kakkuvuoka voilla. Lusikoi taikina vuokaan.
- Paista Minna Canthin kakku uunin alatasolla ensin 175 asteessa 30 minuuttia ja sitten 45 minuuttia 150 asteessa. Jäähdytä hyvin.
@kotiliesi Minna Canthin kakku on mehevä maustekakku. Tasa-arvon päivä on 19.3. #kotiliesi #leivonta #minnacanth #tasaarvonpäivä #maustekakku #ruokatiktok
♬ I’M FEELING LUCKY – Ellen Once Again
Lue myös: Kuivakakku on aina nappivalinta – kokosimme herkulliset reseptit, joilla onnistut!
Lue myös Anna.fi: Piimäkakku
18.3.2022 ohjeeseen on korjattu 1 rkl pomeranssikuorta.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Minna Canthin kakku
”Löytynyt perheen keittokirjasta”…öh? Meinaako toimittaja tämän reseptin ”löytyvän” vain yhden perheen omasta keittokirjasta?
Kyseessä on hyvin tunnettu, suomalaisen kakkureseptien klassikko. Tämä resepti ”löytyy” kaikista ”vanhan polven” keittokirjoista, ja varmaan myös googlehaulla nykyisin.
Resepti on perinteisesti ollut myös yksi eniten kädestä käteen kiertäneistä, sekä kotitaloustuntien suosikki, ennenkuin opetuksen tunteja leikattiin, ja tasoa laskettiin, jonka jälkeen mokkapalat syrjäyttyvät Minna Canthin kakun.
Jäänen odottelemaan seuraavaa artikkelia, jossa ihmetellään Runebergin torttuja ;(
Hei, Kuopion korttelimuseosta kerrotaan ohjeen olevan perheen reseptiarkistosta. Samalla ohjeella on tehty varmasti monessa perheessä kakkuja, mutta jostain syystä vuosien aikana kakku on nimetty Minna Canthin mukaan.
Ohjeessa on vähän epätarkkuutta. Aineksissa ei mainita lainkaan sokeria eikä valmistusohjeessa kerrota soodasta mitään… Laitetaanko pomeranssinkuorta tee- vai ruokalusikallinen?
Olemme pahoillamme virheestä, oikea määrä on 1 rkl pomeranssinkuorta. Sen voi halutessaan jättää myös pois, jos ei pidä sen mausta.
Pahoittelemme virhettä. Ohjeeseen on korjattu oikea määrä 1 rkl pomeranssinkuorta. Sen voi jättää myös pois, jos ei pidä sen mausta.
Pomeranssinkuoren määrä on ohjeessa 1 rkl. Jos ei pidä pomeranssin hieman kitkerästä mausta, sen voi jättää pois ja raastaa esimerkiksi raikasta appelsiininkuorta joukkoon. Itse lisäsin appelsiinimarmeladin jämät taikinaan kerran, sekin oli herkullinen lisä. t. Sanna toimituksesta
Ohjeessa ja kauppalistassa ristiriitaisuuksia🙄pomeranssinkuorenmäärä???
Sokeria ei lue kauppalistassa. Ohjeessa ei ole soodan lisäystä.
Tarkistakaa ohje!
Kauppalista pitää itse tehdä niin, että klikkailet tarvittavat raaka-aineet sinne. Toivottavasti onnistut! t. toimitus
Kun painaa nappia ohje niin tulee tarkemmat ohjeet ja siellä lukee että tulee 2dl sokeria