Reseptit
20
Kiitos

Suklaa-bataattipalat

Makea bataatti sopii loistavasti suklaiseen taikinaan. Bataatti antaa mehevyyttä ja kosteutta suklaaleivoksiin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Suklaa-bataattipalat:

250 g bataattia
125 g voita
2 dl muscovadosokeria
2 kananmunaa
2 1/4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2/3 dl kaakaojauhetta
1 tl piparkakkumaustetta
2 tl vaniljasokeria
200 g tummaa suklaata (70 %)
2 dl kuivattuja luumuja

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi bataatit. Keitä vähässä vedessä kypsiksi. Valuta ja soseuta tasaiseksi soseeksi. Jäähdytä hyvin.

2. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, joka välissä hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet yhteen, ja lisää siivilän läpi voi-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi bataattisose ja puolet rouhitusta suklaasta.

3. Kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, ja ripottele pinnalle loput suklaat ja paloitellut luumut. Paista uunissa 160 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

4. Leikkaa paloiksi ja nauti löysäksi vatkatun kerman kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Juuresraasteet mehevöittävät myös nämä leivonnaiset:

Bataattimuffinit

Bataattimuffinit

palsternakkakakku

Palsternakkakakku

amerikkalaiset porkkanaleivokset

Amerikkalaiset porkkanaleivokset

Ruoka.fi: Suklaa-punajuurikakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Suklaa-bataattipalat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X