Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Palsternakkakakku

Palsternakka tekee kakusta vastustamattoman mehevän, jolloin jouluisen kahvipöydän komistus häviää nopeasti parempiin suihin.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Gluteeniton palsternakkakakku:

  • 2 ½ dl gluteenitonta hienojauhoseosta (Semper)
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl soodaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 120 g suolatonta voita
  • ¾ dl luomuruokosokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 keskikokoista palsternakkaa
  • 2 kananmunaa
  • 4 rkl kreikkalaista maustamatonta jogurttia

Päälle

  • 2 prk (á 250 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 rkl hunajaa
  • 1 appelsiinin kuori ja mehu
  • 2 dl rouhittuja pähkinöitä (maapähkinöitä, saksanpähkinöitä, cashewpähkinöitä, manteleita)

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Voitele hirtopohjainen kakkuvuoka (n. 20 cm).

2. Yhdistä jauhoihin leivinjauhe, sooda ja mausteet.

3. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Kuori palsternakat ja raasta hienolla terällä. Lisää munat yksitellen. Lisää hiukan jauhoja, jos taikina tuntuu juoksettuvan.

4. Lisää palsternakkaraaste ja jogurtti. Lisää lopuksi jauhot siivilän läpi.

5. Kaada vuokaan ja paista noin 30–35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsää. Jäähdytä.

6. Vatkaa tuorejuusto juoksevaksi. Mausta hunajalla ja appelsiinimehulla. Levitä tuorejuusto kakun päälle. Koristele rouhituilla pähkinöillä ja appelsiinin kuorella.

Lisää gluteenittomia kakkuja: Jauhoton suklaakakku Tahmainen ja gluteeniton klementiinikakku Sitruunatäytekakku Ruoka.fi: Konjakkikakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Palsternakkakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.