Reseptit
yli 60 min
8
Kiitos

Palsternakkakakku

Gluteeniton palsternakkakakku on saanut innoituksensa klassisesta porkkanakakusta. Ripaus kanelia ja inkivääriä korostavat palsternakan hentoja aromeja. Kahvipöydän keskipiste kuorrutetaan appelsiinilla maustetulla tuorejuustolla ennen tarjoilua.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Gluteeniton palsternakkakakku:

2 1/2 dl gluteenitonta hienojauhoseosta (Semper)
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
120 g suolatonta voita
3/4 dl luomuruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
2 keskikokoista palsternakkaa
2 kananmunaa
4 rkl kreikkalaista maustamatonta jogurttia
Mainos

Päälle

2 prk (á 250 g) maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl hunajaa
1 appelsiinin kuori ja mehu
2 dl rouhittuja pähkinöitä (maapähkinöitä, saksanpähkinöitä, cashewpähkinöitä, manteleita)

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Voitele hirtopohjainen kakkuvuoka (n. 20 cm).

2. Yhdistä jauhoihin leivinjauhe, sooda ja mausteet.

3. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Kuori palsternakat ja raasta hienolla terällä. Lisää munat yksitellen. Lisää hiukan jauhoja, jos taikina tuntuu juoksettuvan.

4. Lisää palsternakkaraaste ja jogurtti. Lisää lopuksi jauhot siivilän läpi.

5. Kaada vuokaan ja paista noin 30–35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsää. Jäähdytä.

6. Vatkaa tuorejuusto juoksevaksi. Mausta hunajalla ja appelsiinimehulla. Levitä tuorejuusto kakun päälle. Koristele rouhituilla pähkinöillä ja appelsiinin kuorella.

Lisää gluteenittomia kakkuja:
Jauhoton suklaakakku
Tahmainen ja gluteeniton klementiinikakku
Sitruunatäytekakku
Ruoka.fi: Konjakkikakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Palsternakkakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X