
Palsternakkakakku
Palsternakka tekee kakusta vastustamattoman mehevän, jolloin jouluisen kahvipöydän komistus häviää nopeasti parempiin suihin.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Gluteeniton palsternakkakakku:
- 2 ½ dl gluteenitonta hienojauhoseosta (Semper)
- ½ tl leivinjauhetta
- ½ tl soodaa
- 1 tl kanelia
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 120 g suolatonta voita
- ¾ dl luomuruokosokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 keskikokoista palsternakkaa
- 2 kananmunaa
- 4 rkl kreikkalaista maustamatonta jogurttia
Päälle
- 2 prk (á 250 g) maustamatonta tuorejuustoa
- 3 rkl hunajaa
- 1 appelsiinin kuori ja mehu
- 2 dl rouhittuja pähkinöitä (maapähkinöitä, saksanpähkinöitä, cashewpähkinöitä, manteleita)
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Voitele hirtopohjainen kakkuvuoka (n. 20 cm).
2. Yhdistä jauhoihin leivinjauhe, sooda ja mausteet.
3. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Kuori palsternakat ja raasta hienolla terällä. Lisää munat yksitellen. Lisää hiukan jauhoja, jos taikina tuntuu juoksettuvan.
4. Lisää palsternakkaraaste ja jogurtti. Lisää lopuksi jauhot siivilän läpi.
5. Kaada vuokaan ja paista noin 30–35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsää. Jäähdytä.
6. Vatkaa tuorejuusto juoksevaksi. Mausta hunajalla ja appelsiinimehulla. Levitä tuorejuusto kakun päälle. Koristele rouhituilla pähkinöillä ja appelsiinin kuorella.
Lisää gluteenittomia kakkuja: Jauhoton suklaakakku Tahmainen ja gluteeniton klementiinikakku Sitruunatäytekakku Ruoka.fi: Konjakkikakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Palsternakkakakku