Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklainen juustokakku

Suklainen juustokakku on pitelemättömän herkullinen suklaaunelma, jossa on kuohkea pohja, pehmeä juustotäyte ja herkullinen suklaakuorrutus. Tämä resepti on Kotilieden lukijakilpailun satoa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Suklainen juustokakku:

  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 dl mannasuurimoita
  • 0.5 dl sokeria
  • 3 rkl kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
  • 120 g pehmeää voita

Juustokakun täyte:

  • 2 kananmunaa
  • ¾ dl sokeria
  • 250 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1.5 dl maustamatonta jogurttia
  • yhden sitruunan raastettu kuori
  • 100 g tummaa suklaata

Juustokakun kuorrute:

  • 100 g tummaa suklaata
  • 2 rkl siirappia
  • 40 g voita

Valmistusohje

Suklaa-juustokakku valmistuu näin:

1. Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija 20cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 150 asteeseen.

2. Mittaa pohjan kuivat ainekset kulhoon ja sekoita keskenään. Nypi joukkoon voi ja muovaa tasainen taikina. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Tee haarukalla muutamia pistoja taikinaan ja paista pohjaa 150 asteessa 15 minuuttia.

3. Sekoita hyvin kaikki muut täytteen aineet paitsi suklaa. Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja lisää täytteen sekaan. Kaada esipaistetulle pohjalle ja jatka paistamista noin 45 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä juustokakku.

4. Mittaa kuorrutteen ainekset pieneen kattilaan ja sulata vesihauteessa. Kaada suklaakuorrute juustokakun pinnalle. Tarjoa suklaa-juustokakku kahvipöydässä tai aterian jälkiruokana.

Resepti: Kaisa Sillanpää, Sauvo

Kokeile myös muita ihania juustokakkureseptejä: Amerikkalainen juustokakku Juustokakku uunissa Kahden suklaan juustokakku

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy suklainen kahvijuustokakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklainen juustokakku

Juustolätty

Pitäisi tehdä väh. tupla määrä täytettä, tai tulee säälittävä lätty.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.