Täyteläinen chilisuklaa-juustokakku

Täyteläinen chilisuklaa-juustokakku 

60+
min
10 annosta
yli 60 min
Suklaa ja chili ovat luodut toisilleen. Kokeile herkullista makuparia täyteläisessä juustokakussa.

Ainekset

Pohja

100 g digestivekeksejä
60 g voita
1 1/2 rkl ruokosokeria

Täyte

100 g chilillä maustettua tummaa suklaata (70 %)
2 rasiaa (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl muscovadosokeria
1 tl vaniliinisokeria
1/2 tl jauhettua kanelia
1/2 tl chilirouhetta
2 kananmunaa

Päälle

kaakaojauhetta
tuoreita vadelmia ja/tai marjasorbettia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka (22–24 cm) ja laita pohjalle pyöreä leivinpaperi.

2. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimen avulla murskaksi. Sulata voi. Sekoita keksimurun joukkoon voi ja sokeri. Painele keksimurska pohjalle ja paista uunin keskitasolla 10 minuuttia. Jäähdytä.

3. Tee täyte. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Notkista tuorejuusto. Lisää sokerit, kaneli, veitsellä rouhittu chili ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi. Tarkista maku. Lisää halutessasi vielä chilirouhetta. Lisää lopuksi sula suklaa.

4. Kaada kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 30 minuuttia. Sammuta uuni ja anna kakun olla vielä uunissa noin tunti.

5. Irrota kakkuvuoasta ja koristele kakun pinta kaakaojauheella. Tarjoa lisukkeena vadelmia tai marjasorbettia.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 6/17.

Myös nämä suklaakakut sulavat suuhun: 

Gluteeniton leivonta, suklaakakku

Jauhoton suklaakakku

täyteläinen suklaakakku

Täyteläinen suklaakakku

Suklainen juustokakku

Suklainen juustokakku

Ruoka.fi: Suklaatorttu

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
14.05.2017
Kaisa Nieminen
anton Reenpää