
Suklaiset tattaripiparit
Gluteenittomat piparit ovat täynnä joulun makuja, mistä pitävät huolen kaneli, inkivääri ja suklaa. Kauniin muotoiset piparit ihastuttavat kahvipöydässä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 60 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Gluteenittomat suklaa-tattaripiparit:
- 150 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 dl siirappia
- 2–2 ½ tl inkivääriä
- 2 tl kanelia
- 1 tl neilikkaa
- ½ tl maustepippuria
- 200 g tummaa suklaata
- (ripaus vaniljajauhetta)
- 3 kananmunaa
- 4 dl tattarijauhoja
- 2 dl tattarileseitä tai -hiutaleita
- 1 dl jauhettua mantelia
- 1 ½ tl leivinjauhetta
Valmistusohje
- Kiehauta rasva, sokeri, siirappi, suklaa ja mausteet. Jäähdytä. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
- Vatkaa munat. Sekoita jäähtynyt voi-mausteseos munavaahtoon. Lisää viimeiseksi jauhot ja sekoita.
- Anna taikinan maustua yön yli jääkaapissa.
- Kauli taikina tattarilla jauhotetulla alustalla pienissä erissä kerrallaan. Ota levystä muotilla piparkakkuja.
- Taikinan voi myös kääriä tuorekelmuun ja leikata kylmänä ohuiksi cookieiksi, jotka paistetaan samalla tavoin kuin piparit, paistoaikaa hieman pidentäen.
- Paista uunissa 200 asteessa noin 5–7 minuuttia. Tee ensin koe-erä, sillä paistoaika vaihtelee uunista riippuen.
Reseptin laatija: Elina Pirkkalainen, Jyväskylä
Gluteenittomia leivonnaisia makean nälkään: Pähkinäinen marenkitorttu Gluteeniton ja laktoositon appelsiinikakku Mustikkainen nakukakku Ruoka.fi: Gluteenittomat mokkapalat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suklaiset tattaripiparit