Reseptit

Suklaiset tattaripiparit

Gluteenittomat piparit ovat täynnä joulun makuja, mistä pitävät huolen kaneli, inkivääri ja suklaa. Kauniin muotoiset piparit ihastuttavat kahvipöydässä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
60  annosta

Ainekset

Gluteenittomat suklaa-tattaripiparit:

  • 150 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl siirappia
  • 2–2 ½ tl inkivääriä
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl neilikkaa
  • ½ tl maustepippuria
  • 200 g tummaa suklaata
  • (ripaus vaniljajauhetta)
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl tattarijauhoja
  • 2 dl tattarileseitä tai -hiutaleita
  • 1 dl jauhettua mantelia
  • 1 ½ tl leivinjauhetta

Valmistusohje

  1. Kiehauta rasva, sokeri, siirappi, suklaa ja mausteet. Jäähdytä. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
  2. Vatkaa munat. Sekoita jäähtynyt voi-mausteseos munavaahtoon. Lisää viimeiseksi jauhot ja sekoita.
  3. Anna taikinan maustua yön yli jääkaapissa.
  4. Kauli taikina tattarilla jauhotetulla alustalla pienissä erissä kerrallaan. Ota levystä muotilla piparkakkuja.
  5. Taikinan voi myös kääriä tuorekelmuun ja leikata kylmänä ohuiksi cookieiksi, jotka paistetaan samalla tavoin kuin piparit, paistoaikaa hieman pidentäen.
  6. Paista uunissa 200 asteessa noin 5–7 minuuttia. Tee ensin koe-erä, sillä paistoaika vaihtelee uunista riippuen.

Reseptin laatija: Elina Pirkkalainen, Jyväskylä

Gluteenittomia leivonnaisia makean nälkään: Pähkinäinen marenkitorttu Gluteeniton ja laktoositon appelsiinikakku Mustikkainen nakukakku Ruoka.fi: Gluteenittomat mokkapalat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaiset tattaripiparit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.