Suolaiset rosmariini-pekaanipähkinät
Itse tehdyt suolapähkinät on helppo valmistaa ja antaa vaikka lahjaksi. Kokeile suolahuntua muillekin pähkinöille.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Suolaiset rosmariini-suolapähkinät:
- 2 dl vettä
- 4 rkl isokiteistä suolaa
- 200 g pekaanipähkinöitä
- 4 oksaa rosmariinia
Valmistusohje
Suolaiset rosmariini-pekaanipähkinät tehdään helposti näin:
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Kuumenna kattilassa kaksi desilitraa vettä ja neljä ruokalusikallista isokiteistä suolaa niin, että suola on kokonaan liuennut veteen.
3. Lisää kattilaan 200 grammaa pekaanipähkinöitä ja anna olla noin minuutin ajan, älä anna kiehua liian kovaa, ettei kuori irtoa. Valuta pähkinät ja laita pellille.
4. Paahda uunissa noin 10 minuuttia, sekoita kerran paistamisen aikana. Ota pois uunista ja lisää joukkoon neljä oksaa hienonnettua rosmariinia. Anna jäähtyä ja laita tarjolle.
Katso myös: Tarjoa suolaista ja makeaa pikkupurtavaa glögin kera – 7 nopeaa ohjetta
Katso myös Anna.fi/ruoka: Pähkinöistä puhtia päivään – tee trendikästä siemennäkkäriä, -leipää tai -patukoita
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suolaiset rosmariini-pekaanipähkinät