Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Supersuklaalevy

Maistuisiko raakasuklaa? Tee nyt itse raakasuklaasta herkullinen suklaalevy.

Ainekset

  • 150 g kaakaovoita
  • 5 rkl juoksevaa kotimaista luomuhunajaa
  • 1 dl raakakaakaojauhetta
  • ripaus sormisuolaa
  • 2 rkl kaakaonibsejä
  • 2 rkl rouhittuja luomucashewpähkinöitä
  • 2 rkl kotimaisia kuivattuja mustikoita

Valmistusohje

Supersuklaalevy

1. Rouhi tai raasta kaakaovoi pieneksi, jolloin se sulaa vesihauteessa vaivatta. Aseta kaakaovoi korkealaitaiseen metalliseen kulhoon ja nosta kulho kiehautetun veden päälle, mutta ei kuitenkaan enää lämpimän levyn päälle. Sekoita ja tarkkaile samalla digitaalisella lämpömittarilla, ettei lämpötila pääse nousemaan yli 40 asteen. Anna sulaa nestemäiseksi.

2. Sekoita joukkoon makeutusaine. Siivilöi kaakaojauhe ja lisää muut rouheet. Sekoita huolellisesti tasaiseksi massaksi. Tarkista maku.

3. Tee leivinpaperista cocktailtikkujen tai nuppineulojen avulla suklaalevylle muotti. Taita paperiin kulmat ja kiinnitä tikuilla. Aseta paperimuotti tukevaan vuokaan ja valuta suklaamassa muottiin. Anna jähmettyä pakastimessa noin 30 minuuttia.

  • Vinkki! Raakasuklaa kannattaa säilyttää jääkaapissa tai pakastimessa.
  • Lue myös Kotilieden juttu raakasuklaasta.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Supersuklaalevy

Sinun täytyy kommentoidaksesi.