Reseptit
30-60 min

Supersuklaalevy

Maistuisiko raakasuklaa? Tee nyt itse raakasuklaasta herkullinen suklaalevy.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
150 g kaakaovoita
5 rkl juoksevaa kotimaista luomuhunajaa
1 dl raakakaakaojauhetta
ripaus sormisuolaa
2 rkl kaakaonibsejä
2 rkl rouhittuja luomucashewpähkinöitä
2 rkl kotimaisia kuivattuja mustikoita

Valmistusohje

Supersuklaalevy

1. Rouhi tai raasta kaakaovoi pieneksi,
jolloin se sulaa vesihauteessa vaivatta.
Aseta kaakaovoi korkealaitaiseen
metalliseen kulhoon ja nosta kulho
kiehautetun veden päälle, mutta ei
kuitenkaan enää lämpimän levyn päälle.
Sekoita ja tarkkaile samalla digitaalisella
lämpömittarilla, ettei lämpötila pääse
nousemaan yli 40 asteen. Anna sulaa
nestemäiseksi.

2. Sekoita joukkoon makeutusaine.
Siivilöi kaakaojauhe ja lisää muut
rouheet. Sekoita huolellisesti tasaiseksi
massaksi. Tarkista maku.

3. Tee leivinpaperista cocktailtikkujen
tai nuppineulojen avulla suklaalevylle
muotti. Taita paperiin kulmat ja kiinnitä
tikuilla. Aseta paperimuotti tukevaan
vuokaan ja valuta suklaamassa muottiin.
Anna jähmettyä pakastimessa noin
30 minuuttia.

  • Vinkki! Raakasuklaa kannattaa säilyttää
    jääkaapissa tai pakastimessa.
  • Lue myös Kotilieden juttu raakasuklaasta.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Supersuklaalevy

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X