Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suppilovahverokeitto

Suppilovahverokeitto maustetaan kirvelillä ja rakuunalla. Sulatejuusto ja kerma pehmentävät makua ja tekevät keitosta täyteläisen. Voit valmistaa keiton myös kuivatuista sienistä. Niitä tarvitaan 1-2 dl. Liota niitä ensin ja käytä liotusvesi osana kasvislientä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Suppilovahverokeitto

  • 1 l tuoreita suppilovahveroita (tai herkkusieniä tai siitakkeita)
  • 1 sipuli
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 l kasvislientä (vähäsuolaista)
  • ¼ tl valkopippuria (vastarouhittua)
  • 150 g sulatejuustoa (Koskenlaskija mustaleima)
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 tl kirveliä
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 1 dl kermaa tai kaurakermaa (Oatly tai Gogreen)

Valmistusohje

Suppilovahverokeitto valmistuu helposti näin:

  1. Perkaa, puhdista ja pilko sienet. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kuullota sipuli öljyssä, lisää sienet ja haihduta hiukan.
  3. Lisää suurin osa kasvisliemestä ja mausteet, pilko sekaan juusto ja hauduttele puolisen tuntia.
  4. Sekoita maissitärkkelys nestetilkkaan ja suurusta keitto.
  5. Tarkista maku, lisää kermaa ja tarjoa suppilovahverokeitto sämpylöiden kanssa.

Vinkki: Kokeile myös muita suppilovahveroreseptejä, kuten suppilovahvero-savuporokeittoa tai juustoista suppilovahveropiirakkaa

Lue myös Anna.fi: Suppilovahveroresepti x 21: näihin ihaniin ruokiin upotat runsaan sienisaaliin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suppilovahverokeitto

Aijo

Vilkaisin useimpia internetissä olevia suppilovahverokeittoreseptejä. Yksikään ei uskaltanut olla erilainen. Kaikissa resepteissä, niin tämänkin lehden, on sipulia. Minä osaan keittää maukasta sienikeittoa ilman sipulia, koska sipuli pilaa ruoan kuin ruoan.

Viola

Noloa väittää sipulin pilaavan ruuan. Sehän on makuasia.

kokkerska

Sipuli parantaa ruoan kuin ruoan 🙂

Sinun täytyy kommentoidaksesi.