
Suppilovahverokeitto
Suppilovahverokeitto maustetaan kirvelillä ja rakuunalla. Sulatejuusto ja kerma pehmentävät makua ja tekevät keitosta täyteläisen. Voit valmistaa keiton myös kuivatuista sienistä. Niitä tarvitaan 1-2 dl. Liota niitä ensin ja käytä liotusvesi osana kasvislientä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Suppilovahverokeitto
- 1 l tuoreita suppilovahveroita (tai herkkusieniä tai siitakkeita)
- 1 sipuli
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 l kasvislientä (vähäsuolaista)
- ¼ tl valkopippuria (vastarouhittua)
- 150 g sulatejuustoa (Koskenlaskija mustaleima)
- 1 tl rakuunaa
- 1 tl kirveliä
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 1 dl kermaa tai kaurakermaa (Oatly tai Gogreen)
Valmistusohje
Suppilovahverokeitto tehdään helposti näin:
- Perkaa, puhdista ja pilko sienet. Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuullota sipuli öljyssä, lisää sienet ja haihduta hiukan.
- Lisää suurin osa kasvisliemestä ja mausteet, pilko sekaan juusto ja hauduttele puolisen tuntia.
- Sekoita maissitärkkelys nestetilkkaan ja suurusta keitto.
- Tarkista maku, lisää kermaa ja tarjoa suppilovahverokeitto sämpylöiden kanssa.
Kokeile myös muita suppilovahveroreseptejä: Suppilovahvero-savuporokeitto Juustoinen suppilovahveropiirakka Suppisrösti Ruoka.fi: Suppilovahverokeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suppilovahverokeitto
Vilkaisin useimpia internetissä olevia suppilovahverokeittoreseptejä. Yksikään ei uskaltanut olla erilainen. Kaikissa resepteissä, niin tämänkin lehden, on sipulia. Minä osaan keittää maukasta sienikeittoa ilman sipulia, koska sipuli pilaa ruoan kuin ruoan.
Noloa väittää sipulin pilaavan ruuan. Sehän on makuasia.
Sipuli parantaa ruoan kuin ruoan 🙂