Suppilovahverokeitto
Suppilovahverokeitto maustetaan kirvelillä ja rakuunalla. Sulatejuusto ja kerma pehmentävät makua ja tekevät keitosta täyteläisen. Voit valmistaa keiton myös kuivatuista sienistä. Niitä tarvitaan 1-2 dl. Liota niitä ensin ja käytä liotusvesi osana kasvislientä.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Suppilovahverokeitto
1 l
tuoreita suppilovahveroita (tai herkkusieniä tai siitakkeita)
1
sipuli
1 rkl
rypsiöljyä
1 l
kasvislientä (vähäsuolaista)
1/4 tl
valkopippuria (vastarouhittua)
150 g
sulatejuustoa (Koskenlaskija mustaleima)
1 tl
rakuunaa
1 tl
kirveliä
1 rkl
maissitärkkelystä
1 dl
kermaa tai kaurakermaa (Oatly tai Gogreen)
Keskustelu
Vilkaisin useimpia internetissä olevia suppilovahverokeittoreseptejä. Yksikään ei uskaltanut olla erilainen. Kaikissa resepteissä, niin tämänkin lehden, on sipulia. Minä osaan keittää maukasta sienikeittoa ilman sipulia, koska sipuli pilaa ruoan kuin ruoan.
Noloa väittää sipulin pilaavan ruuan. Sehän on makuasia.
Kommentoi juttua: Suppilovahverokeitto