Tattisipsit – koukuttavan rapsakka hittiohje
Tattisipsit ovat rapeita herkkuja. Ne ovat sieniryhmien suosikkiohje, johon jää helposti koukkuun.
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Tattisipsit
- 5 jämäkkää ja tuoretta kokonaista tattia
- 3 rkl oliiviöljyä
Tattisipsit, leivitys
- 2 dl vehnä-ruisjauhoseosta
- 1 rkl savusuolaa (esim. Maldon sormisuola savustettu)
Valmistusohje
Tattisipsit tehdään helposti näin:
- Leikkaa viisi tattia kolmen millin paksuisiksi viipaleiksi.
- Mittaa kaksi desiä jauhoja laakealle lautaselle. Ripottele jauhojenn joukkoon kaksi ruokalusikallista savusuolaa. Voit halutessasi käyttää myös muita mausteita ja suolata tattisipsit vasta lopuksi.
- Pyöräytä jokainen viipale jauhoissa ja asettele tattiviipaleet vierekkäin leivinpaperin päälle uunipellille.
- Pirskottele tattien päälle kolme ruokalusikallista oliiviöljyä, tai sivele öljy tasaisesti pullasudilla tattien molemmille puolille. Myös suihkupullossa oleva oliiviöljy toimii tässä hyvin.
- Paista tatteja 220 asteessa uunin ylätasolla 12–15 minuuttia tai paista ne Airfyerissa tai uppopaista kuumassa öljyssä.
Vinkki! Jos paistat tatit uunissa, avaa uunin luukku kun tatit ovat ruskistuneet, jätä luukku raolleen ja anna tattien kuivua rapeiksi jälkilämmössä. Paistoaika riippuu omasta uunista ja sen tehosta. Joskus ylävastus saattaa olla todella kuuma ja tatit palavat. Tarkkaile tatteja ja lisää tai vähennä lämpöä tarvittaessa.
Vinkki! Jos uppopaistat tatit, tarvitset enemmän öljyä. Airfryeriin riittää suihkautus tai pullasudilla valelu.
Lue myös: Lehtikaalisipsit
Lue myös Anna.fi: Tatti-pekonipasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tattisipsit – koukuttavan rapsakka hittiohje