Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tattisipsit – koukuttavan rapsakka hittiohje

Tattisipsit ovat rapeita herkkuja. Ne ovat sieniryhmien suosikkiohje, johon jää helposti koukkuun. 

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
0 annosta

Ainekset

Tattisipsit

  • 5 jämäkkää ja tuoretta kokonaista tattia
  • 3 rkl oliiviöljyä

Tattisipsit, leivitys

  • 2 dl vehnä-ruisjauhoseosta
  • 1 rkl savusuolaa (esim. Maldon sormisuola savustettu)

Valmistusohje

Tattisipsit tehdään helposti näin:

  1. Leikkaa viisi tattia kolmen millin paksuisiksi viipaleiksi.
  2. Mittaa kaksi desiä jauhoja laakealle lautaselle. Ripottele jauhojenn joukkoon kaksi ruokalusikallista savusuolaa. Voit halutessasi käyttää myös muita mausteita ja suolata tattisipsit vasta lopuksi.
  3. Pyöräytä jokainen viipale jauhoissa ja asettele tattiviipaleet vierekkäin leivinpaperin päälle uunipellille.
  4. Pirskottele tattien päälle kolme ruokalusikallista oliiviöljyä, tai sivele öljy tasaisesti pullasudilla tattien molemmille puolille. Myös suihkupullossa oleva oliiviöljy toimii tässä hyvin.
  5. Paista tatteja 220 asteessa uunin ylätasolla 12–15 minuuttia tai paista ne Airfyerissa tai uppopaista kuumassa öljyssä.

 

Vinkki! Jos paistat tatit uunissa,  avaa uunin luukku kun tatit ovat ruskistuneet, jätä luukku raolleen ja anna tattien kuivua rapeiksi jälkilämmössä. Paistoaika riippuu omasta uunista ja sen tehosta. Joskus ylävastus saattaa olla todella kuuma ja tatit palavat. Tarkkaile tatteja ja lisää tai vähennä lämpöä tarvittaessa.

Vinkki! Jos uppopaistat tatit, tarvitset enemmän öljyä. Airfryeriin riittää suihkautus tai pullasudilla valelu.

Lue myös: Lehtikaalisipsit

Lue myös Anna.fi: Tatti-pekonipasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tattisipsit – koukuttavan rapsakka hittiohje

Sinun täytyy kommentoidaksesi.