Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vegaaninen suklaakakku

Vegaaninen suklaakakku on tuhti ja täyteläinen. Pohja saa mehukkuutta ja makua kahvista, välissä on kuningatarhilloa sekä samettista suklaamoussea.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Vegaaninen suklaakakku

  • 5 dl kaurajuomaa
  • 3 dl omenasosetta
  • 1 ½ dl rypsiöljyä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1 ½ rkl pikakahvijauhetta
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 4 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa

Täyte ja kuorrutus

  • 2 pkt (à 145 g) Pandan vegaanista tummaa suklaata
  • 2 prk (à 150 g) Oatly Oat Spread -maustamatonta levitettä
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 2 ½ dl vaahtoutuvaa kaura-kasvirasvasekoitetta esim. Valio Oddlygood
  • 1 appelsiininkuori raastettuna

Kostutus

  • ¾ dl appelsiininmehua
  • 4 rkl sokeria

Väliin

  • 1 ½ dl kuningatarhilloa

Koristelu

  • 4 dl tuoreita marjoja

Valmistusohje

Vegaaninen suklaakakku leivotaan helposti näin:

  1. Aseta leivinpaperipala pohjan ja reunarenkaan väliin. Öljyä kevyesti irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) reunat. Leikkaa leivinpaperista reunoille noin 12 cm korkeat suikaleet ja aseta reunoille.
  2. Mittaa kannuun viisi desilitraa kaurajuomaa, kolme desilitraa omenasosetta ja puolitoista desilitraa rypsiöljyä. Lisää joukkoon kolme ruokalusikallista sitruunamehua ja puolitoista ruokalusikallista pikakahvijauhetta. Sekoita ainekset. Siivilöi kahdeksan desilitraa vehnäjauhoja, kolme desilitraa kaakaojauhetta, kaksi teelusikallista leivinjauhetta ja kaksi teelusikallista ruokasoodaa suureen kulhoon. Lisää neljä desilitraa sokeria, ruokalusikallinen vaniljasokeria ja puoli teelusikallista suolaa ja sekoita ainekset. Lisää nesteseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita ainekset huolella, mutta älä vatkaa. Valuta taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 1 tunti 20 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä pitkällä tikulla. Nosta kakkupohja jäähtymään. Kumoa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Paloittele kaksi pakettia eli yhteensä noin 300 grammaa vegaanista tummaa suklaata ja sulata mikrossa. Notkista kaksi purkkia vegaanista maustamatonta levitettä ensin rasiassa hieman ja lisää suklaan joukkoon. Siivilöi joukkoon desilitra tomusokeria ja kaksi ruokalusikallista kaakaojauhetta. Vaahdota purkki vaahtoutuvaa kauravalmistetta ja lisää kulhoon yhden appelsiinin raastettu kuori. Vatkaa ainekset sekaisin.
  4. Kiehauta kostutusliemen ainekset eli 3/4 desilitraa appelsiinimehua sekä neljä ruokalusikallista sokeria ja anna jäähtyä.
  5. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Nosta pohjimmainen levy tarjoiluvadille ja kostuta. Levitä puolet eli 3/4 desilitraa kuningatarhilloa pohjan päälle. Levitä päälle 1⁄4 täytteestä. Nosta päälle toinen kakkupohjalevy ja toista samoin. Nosta kansi päälle ja kostuta. Levitä loput kuorrutuksesta kakun päälle ja reunoille. Anna kakun vetäytyä viileässä yön yli. Koristele vegaaninen suklaakakku tuoreilla marjoilla.

Vinkki! Etsitkö lisää vegaanisia leivonnaisia? Kurkkaa myös vegaaninen juustokakku.

vegaaninen suklaakakku

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/2023.

Lue myös Anna.fi: Vegaaninen täytekakku omena-kinuskitäytteellä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegaaninen suklaakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.