Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ranskalainen kastanja-suklaakakku

Pähkinäinen kastanja on täydellinen kumppani suklaalle. Kokeile myös torttujen täytteenä luumuhillon sijaan!

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Ranskalainen kastanja-suklaakakku

  • 200 g laadukasta tummaa suklaata (tarvittaessa gluteentonta)
  • 120 g voita
  • 5 keltuaista
  • 5 valkuaista
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 ½ dl makeuttamatonta kastanjasosetta (löytyy säilykehyllystä säilykepurkissa)

Koristeeksi:

  • tummaa kaakaojauhetta

Valmistusohje

Ranskalainen kastanja-suklaakakku leivotaan helposti näin:

1. Paloittele  suklaa ja sulata se  voin kanssa mikrossa tai pienellä lämmöllä hellalla. Muista sekoittaa välillä, ettei suklaa pala. Jäähdytä.

2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi toisessa astiassa.

3. Lusikoi kastanjatahna ulos purkista. Sekoita kastanjasose keltuais-sokeri seokseen sähkövatkaimella. Lisää joukkoon jäähtynyt suklaa-voi-seos. Nostele valkuaisvaahto varovasti joukkoon.

4. Kaada taikina kakkuvuokaan (24 cm) ja paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 15–20 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä vähän hyllyväksi. Jäähdytä huoneenlämmössä. Kakun voi paistaa etukäteen ja säilyttää jääkaapissa, mutta nosta se useita tunteja ennen tarjoilua huoneenlämpöön. Viimeistele kakku siivilöidyllä kaakaojauheella.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/18.

gluteeniton suklaakakku

Gluteeniton suklaakakku

Gluteeniton leivonta, suklaakakku

Jauhoton suklaakakku

Vapun suosikkisuklaakakku on pehmeän suklainen unelma.

Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Anna.fi: Aito ranskalainen suklaakakku

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ranskalainen kastanja-suklaakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.