Valmistusohje
1. Repäise taatelit kahtia, poista kivet ja pilko. Esilämmitä maito mikrossa tai pinnoitetussa kattilassa. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää joukkoon spelttihelmet. Anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt speltin joukkoon.
2. Lisää spelttipuuron joukkoon lämmin maito, taatelit ja pellavansiemenet. Keitä taatelispelttipuuroa miedolla lämmöllä noin tunti välillä sekoittaen tai, kunnes spelttihelmet ovat pehmeitä ja neste on täysin imeytynyt.
3. Peitä kannella ja anna hautua vielä hetki. Tarjoile taatelispelttipuuro kylmän maidon ja rouhittujen pekaanipähkinöiden kera.
Kokeile myös muita maukkaita puuroreseptejä:
Spelttipuuro
Spelttipuuro uunissa
Tyrnivispipuuro
Ruoka.fi: Punaherukka-spelttivispipuuro
Keskustelu
Kommentoi juttua: Taatelispelttipuuro