Reseptit
yli 60 min
4
Kiitos

Taatelispelttipuuro

Taatelispelttipuuro on pehmeä, pitkään haudutettu herkkupuuro, joka maistuu kylmän maidon ja pekaanipähkinöiden kera.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Taatelispelttipuuro:

6 tuoretta taatelia
1 l maitoa
2 dl vettä
2 dl spelttihelmiä
1 rkl pellavansiemeniä
1 tl suolaa

Lisäksi

maitoa
pekaanipähkinöitä

Valmistusohje

1. Repäise taatelit kahtia, poista kivet ja pilko. Esilämmitä maito mikrossa tai pinnoitetussa kattilassa. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää joukkoon spelttihelmet. Anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt speltin joukkoon.

2. Lisää spelttipuuron joukkoon lämmin maito, taatelit ja pellavansiemenet. Keitä taatelispelttipuuroa miedolla lämmöllä noin tunti välillä sekoittaen tai, kunnes spelttihelmet ovat pehmeitä ja neste on täysin imeytynyt.

3. Peitä kannella ja anna hautua vielä hetki. Tarjoile taatelispelttipuuro kylmän maidon ja rouhittujen pekaanipähkinöiden kera.

Kokeile myös muita maukkaita puuroreseptejä:
Spelttipuuro
Spelttipuuro uunissa
Tyrnivispipuuro
Ruoka.fi: Punaherukka-spelttivispipuuro

Keskustelu

Kommentoi juttua: Taatelispelttipuuro

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X