
Tamago sando
Tamago sando valmistuu helposti vain kolmesta aineksesta. Japanilainen munavoileipä on yksi maailman maistuvimmista eväsleivistä. Sen kananmunatäyte on helppo tehdä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Tamago sando
- 6 kananmunaa
- 1 dl japanilaista majoneesia
- 2 rkl ruohosipulia
- 1 tl suolaa
- 8 isoa vehnäpaahtoleipäviipaletta
Valmistusohje
Tamago sando valmistuu helposti näin:
- Keitä kuusi kananmunaa kovaksi. Jäähdytä ja kuori ne.
- Murskaa kaksi kananmunaa murskaksi haarukalla kulhossa. Säästä neljä kokonaista kananmunaa täytteeksi leiville.
- Sekoita kananmunamurskan joukkoon yksi desi japanilaista majoneesia tai tavallista wasabilla maustettua majoneesia.
- Hienonna kaksi ruokalusikallista ruohosipulia ja sekoita ne kananmuna-majoneesin joukkoon. Mausta teelusikallisella suolaa.
- Voitele kahdeksan isoa paahtoleipää muna-majoneesilla. Aseta neljän leivän päälle kokonainen kananmuna. Paina loput neljä leipää kanneksi. Näin saat neljä voileipää.
- Leikkaa tamago sando -leivät kahtia niin, että kananmuna jakautuu kahteen osaan. Syö heti.
Vinkki! Japanilaisen majoneesin voi korvata helposti tavallisella majoneesilla, johon on sekoitettu yksi teelusikallinen wasabia.
Lue myös: Mikä ihmeen mochi? Japanilainen pikaherkku villitsee makean ja pastellisävyjen ystävät
Lue myös Anna.fi: Parhaat voileipäideat piknikille ja Japanilainen munakaskäärö
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tamago sando