Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tamago sando

Tamago sando valmistuu helposti vain kolmesta aineksesta. Japanilainen munavoileipä on yksi maailman maistuvimmista eväsleivistä. Sen kananmunatäyte on helppo tehdä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Tamago sando

  • 6 kananmunaa
  • 1 dl japanilaista majoneesia
  • 2 rkl ruohosipulia
  • 1 tl suolaa
  • 8 isoa vehnäpaahtoleipäviipaletta

Valmistusohje

Tamago sando valmistuu helposti näin:

  1. Keitä kuusi kananmunaa kovaksi. Jäähdytä ja kuori ne.
  2. Murskaa kaksi kananmunaa murskaksi haarukalla kulhossa. Säästä neljä kokonaista kananmunaa täytteeksi leiville.
  3. Sekoita kananmunamurskan joukkoon yksi desi japanilaista majoneesia tai tavallista wasabilla maustettua majoneesia.
  4. Hienonna kaksi ruokalusikallista ruohosipulia ja sekoita ne kananmuna-majoneesin joukkoon. Mausta teelusikallisella suolaa.
  5. Voitele kahdeksan isoa paahtoleipää muna-majoneesilla. Aseta neljän leivän päälle kokonainen kananmuna. Paina loput neljä leipää kanneksi. Näin saat neljä voileipää.
  6. Leikkaa tamago sando -leivät kahtia niin, että kananmuna jakautuu kahteen osaan. Syö heti.

Vinkki! Japanilaisen majoneesin voi korvata helposti tavallisella majoneesilla, johon on sekoitettu yksi teelusikallinen wasabia.

tamago sando on munavoileipä
Tamago sando on japanilainen munavoileipä. © Sanna Mansikkamäki

Lue myös: Mikä ihmeen mochi? Japanilainen pikaherkku villitsee makean ja pastellisävyjen ystävät

Lue myös Anna.fi: Parhaat voileipäideat piknikille ja Japanilainen munakaskäärö


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tamago sando

Sinun täytyy kommentoidaksesi.