Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Tandoori kvinoa-kasvispata

Tandoori kvinoa-kasvispata valmistuu nopeasti. Ruokaisa pata toimii myös lihan tai broilerin lisukkeena tai ihan sellaisenaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Tandoori-kvinoa-kasvispata:

115 g bataattia
1 rkl öljyä
1/2 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 jalapeno
1 rkl raastettua inkivääriä
2 rkl garam masalaa
2 1/2 dl (raakaa) kvinoaa
3 dl kasvislientä
1 tlk kikherneitä
1 tlk tomaattimurskaa tai säilöttyjä kirsikkatomaatteja
1 tl sokeria
1/2-1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 limetti tai sitruuna
2 rkl lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Kuori bataatti ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla, ja paista kuutioita pari minuuttia.

2. Kuori ja hienonna sipulit ja lisää pannulle viipaloidun jalapenon ja raastetun inkiväärin kanssa, jatka kuullottamista 2–3 minuuttia. Lisää garam masala ja kuullota vielä 30 sekuntia.

3. Lisää hyvin huuhdeltu kvinoa, kasvisliemi, kikherneet, tomaattimurska ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää tarvittaessa kasvislientä, jos seos tuntuu kuivalta. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Purista limetin- tai sitruunanmehua päälle. Ripottele pinnalle hienonnettua lehtipersiljaa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 18/17.

Lisää meheviä kasvispatoja:

maustenen kasvispata

Mausteinen kasvispata

linssi-kasvispata

Linssi-kasvispata

linssi-chili sin carne

Mausteinen linssi-chili sin carne

Ruoka.fi: Raikas linssi-kasvispata

Keskustelu

Vaihdoin kikherneet kanaan ja kvinoan kuskusiin, ja bataatin tilalle pilkoin runsaasti vihanneksia (kesäkurpitsaa, munakoisoa ja paprikaa) ja tuli kyllä tosi mehevää ja maukasta, kiva ohje 🙂

Kommentoi juttua: Tandoori kvinoa-kasvispata

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X