Reseptit
yli 60 min
6
Kiitos

Mausteinen linssi-chili sin carne

Chili sin carne on tuhti ja lämmittävän mausteinen kasvisruoka. Tarjoile lisänä ranskankermaa sekä nachoja tai keitettyä riisiä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Linssi chili sin carne:

2 rkl öljyä
1 sipuli
1 punainen paprika
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 vihreä jalopeno
3 valkosipulinkynttä
2 tl chilijauhetta
1 tl juustokuminaa
1 tl tulista paprikajauhetta
2 rkl tomaattipyreetä
1 tlk tomaattimurskaa
4 dl vettä
2 dl punaisia linssejä
1 tlk kidneypapuja
1 tlk mustia papuja
1-2 rkl ruokosokeria
1/2 tl suolaa
1/2 ps (à 200 g) pakastemaissia
Mainos

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise paprika, ota siemenet pois, pese ja kuutioi. Kuullota sipuleita ja paprikoita öljytyssä kattilassa 3 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuori valkosipulit ja paloittele. Paloittele jalopeno ja laita valkosipulin kanssa tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi tahnaksi tai hienoksi rouheeksi. Lisää kattilaan ja kuullota minuutin ajan.

3. Lisää kuivamausteet, tomaattipyree, tomaattimurska ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää linssit. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia, sekoita välillä. Lisää tarvittaessa vettä.

4. Lisää huuhdellut pavut ja jatka hauduttamista vielä 20 minuuttia, sekoita pari kertaa. Mausta sokerilla ja suolalla. Lisää maissit ja lämmitä.

5. Tarjoa nachojen ja ranskankerman kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 6/17.

Kokeile myös näitä mausteisia patoja:

chili sin carne

Chili sin carne

Chili con quorn

Chili con quorn

kasviksilla höystetty chili con carne

Kasviksilla höystetty chili con carne

Ruoka.fi: Meksikolainen chili sin carne

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mausteinen linssi-chili sin carne

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X