Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tattaripiparit

Herkulliset tattaripiparit saavat makua inkivääristä, kanelista, neilikasta ja maustepippurista. Manteli- ja tattarijauhojen ansiosta piparkakut ovat gluteenittomia.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
40  annosta

Ainekset

  • 150 g margariinia tai voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl siirappia
  • 2 tl jauhettua inkivääriä
  • 2 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl jauhettua neilikkaa
  • ½ tl jauhettua maustepippuria
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl mantelijauhoa
  • 3 ½ dl tattarijauhoa
  • 1 ½ tl leivinjauhetta

Valmistusohje

1. Kiehauta kattilassa margariini, sokeri, siirappi ja kuivat mausteet. Anna seoksen jäähtyä.

2. Sekoita kananmunat jäähtyneeseen seokseen.

3. Yhdistä keskenään mantelijauho, tattarijauho ja leivinjauhe ja sekoita taikinaan. Anna taikinan kovettua peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään.

4. Kauli taikina ohueksi levyksi jauhoja apuna käyttäen ja ota siitä muotilla piparkakkuja. Nosta pellille, joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista uunissa 200 asteessa noin 8 minuuttia. Jäähdytä piparit ja koristele ne pikeerillä.

Herkuttele myös näillä: Gluteenittomat cookiet Gluteenittomat suklaamuffinit Gluteenittomat kookospullat Ruoka.fi: Gluteenittomat suklaa-kaurakeksit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tattaripiparit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.