Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Täytetty siika Välimeren tyyliin

Välimeren tyyliin täytetty siika on näyttävää ja mehukasta tarjottavaa. Kokonaisena paistettu kala ei pääse kuivahtamaan.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Siika:

  • 1-2 (1,2 kg) perattuja kokonaisia siikoja
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Täyte:

  • tuoretta pinaattia
  • pinjansiemeniä
  • aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita
  • Kalamatan oliiveja

Valmistusohje

Täytetty sika välimeren tyyliin tehdään näin:

1. Valele kala ulkoa ja sisältä oliiviöljyllä. Rouhi myllystä sisä- ja ulkopuolelle suolaa ja mustapippuria. Laita kalat pellille leivinpaperin päälle.

2. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja laita kalan sisään.

3. Paahda kalaa/kaloja uunissa 220 asteeessa noin 20-30 minuuttia, riippuen onko kyseessä 1 vai 2 kalaa.

Vinkki: Kokonaista perattua kalaa varataan 300–400 g/hlö. Kala kannattaa valmistaa melko kuumassa uunissa, noin 220 asteessa. Kun kalasta irtoaa evä helposti nyppäämällä, kala on kypsää.

Resepti on julkaisu Kotiliedessä 3/18.

Kokonaisena paahdettu kala on näyttävä tarjottava:

kokonaisena grillattu taimen

Kokonaisena grillattu taimen

vietnamilainen kala

Vietnamilainen kala

uunissa paahdettu rosmariinisiika

Uunissa paahdettu rosmariinisiika

Ruoka.fi: Kokonainen limettikuha, perunamurskaa ja kevätsipulivoisulaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Täytetty siika Välimeren tyyliin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.