Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Täytetty siika Välimeren tyyliin

Välimeren tyyliin täytetty siika on näyttävää ja mehukasta tarjottavaa. Kokonaisena paistettu kala ei pääse kuivahtamaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Siika:

1-2 (1,2 kg) perattuja kokonaisia siikoja
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Täyte:

tuoretta pinaattia
pinjansiemeniä
aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita
Kalamatan oliiveja

Valmistusohje

1. Valele kala ulkoa ja sisältä oliiviöljyllä. Rouhi myllystä sisä- ja ulkopuolelle suolaa ja mustapippuria. Laita kalat pellille leivinpaperin päälle.

2. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja laita kalan sisään.

3. Paahda kalaa/kaloja uunissa 220 asteeessa noin 20-30 minuuttia, riippuen onko kyseessä 1 vai 2 kalaa.

Vinkki: Kokonaista perattua kalaa varataan 300–400 g/hlö. Kala kannattaa valmistaa melko kuumassa uunissa, noin 220 asteessa. Kun kalasta irtoaa evä helposti nyppäämällä, kala on kypsää.

Resepti on julkaisu Kotiliedessä 3/18.

Kokonaisena paahdettu kala on näyttävä tarjottava:

kokonaisena grillattu taimen

Kokonaisena grillattu taimen

vietnamilainen kala

Vietnamilainen kala

uunissa paahdettu rosmariinisiika

Uunissa paahdettu rosmariinisiika

Ruoka.fi: Kokonainen limettikuha, perunamurskaa ja kevätsipulivoisulaa

Keskustelu

Kommentoi juttua: Täytetty siika Välimeren tyyliin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X