Tee-mantelipilvi
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 2 kpl munan keltuaista
- 1 dl sokeria
- 2 tl vihreää teejauhetta
- 1 dl vettä
- 100 g mantelijauhetta
- 2 dl kuohukermaa
- tai vatkautuvaa vaniljakastiketta
Valmistusohje
Tee-mantelipilvi on keveän ilmava jälkiruoka, joka hurmaa hienostuneella makumaailmallaan. Hileisen teevaahdon ja kermavaahdon yhdistelmä viilentää kesäkuumalla tai mausteisen aterian päätteeksi.
- Tee ensin teevaahto: Keitä vesi ja hauduta teeksi. Jollet saa arvokasta matchaa, valmista tee vihreistä teelehdistä ja siivilöi. Mittaa vesihaudekulhoon keltuaiset ja sokeri. Vatkaa vaahdoksi. Lisää siivilöity tee ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto sakenee.
- Sekoita vaahtoon mantelijauhe (myös mantelimassa käy, jolloin voit vähentää sokeria). Pane vaahto hetkeksi pakastimeen tai jääkaapin pakastelokeroon.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita hileiseen teevaahtoon. Tarjoa heti.
- VINKKI: Voit pakastaa valmiin vaahdon ja tarjota jäätelönä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tee-mantelipilvi