Reseptit

Tee-mantelipilvi

Ainekset

  • 2 kpl munan keltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vihreää teejauhetta
  • 1 dl vettä
  • 100 g mantelijauhetta
  • 2 dl kuohukermaa
  • tai vatkautuvaa vaniljakastiketta

Valmistusohje

Tee-mantelipilvi

Tee-mantelipilvi on keveän ilmava jälkiruoka, joka hurmaa hienostuneella makumaailmallaan. Hileisen teevaahdon ja kermavaahdon yhdistelmä viilentää kesäkuumalla tai mausteisen aterian päätteeksi.

  1. Tee ensin teevaahto: Keitä vesi ja hauduta teeksi. Jollet saa arvokasta matchaa, valmista tee vihreistä teelehdistä ja siivilöi. Mittaa vesihaudekulhoon keltuaiset ja sokeri. Vatkaa vaahdoksi. Lisää siivilöity tee ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto sakenee.
  2. Sekoita vaahtoon mantelijauhe (myös mantelimassa käy, jolloin voit vähentää sokeria). Pane vaahto hetkeksi pakastimeen tai jääkaapin pakastelokeroon.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita hileiseen teevaahtoon. Tarjoa heti.
  • VINKKI: Voit pakastaa valmiin vaahdon ja tarjota jäätelönä.
Kuva: Jorma Marstio/Otavamedia

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tee-mantelipilvi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.