Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tempuroitu kuha

Japanilaisen tempuran saat taikinassa kieräytetyistä ja uppopaistetuista kalapaloista, äyriäisistä tai kasvispaloista.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Tempuroitu kuha

  • 400 g kuhafileetä
  • suolaa
  • valkopippuria

Taikinoimiseen

  • 150 g Tempura batter mix-seosta (Blue Dragon)
  • 2 dl vettä

Paistamiseen

  • 1 l auringonkukka- tai rapsiöljyä
  • 1 rkl seesaminsiemenöljyä

Lisäksi

  • soijakastiketta
  • wasabitahnaa
  • säilöttyjä inkiväärilastuja

Valmistusohje

Tempuroitu kuha valmistuu näin helposti:

1. Leikkaa kuhafilee suupaloiksi ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

2. Sekoita tempura-miksistä ja vedestä taikina. Kaada kuhapalat taikinaan ja sekoita.

3. Kuumenna kasviöljy ja mausta se seesamiöljyllä. Uppopaista taikinaiset kalapalat kuumassa öljyssä pieninä erinä. Nosta valumaan vadille, joka on vuorattu talouspaperilla.

4. Tarjoa soijan, wasabin ja säilöttyjen inkiväärilastujen kanssa.

Vinkki: Tempura-taikinan voi tehdä myös itse.

Lue myös Anna.fi: Kuhafileet ja pinjakastike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tempuroitu kuha

Sinun täytyy kommentoidaksesi.