
Texmex-piirakka
Texmex-piirakka pitää sisällään yltäkylläisesti chorizoa, maissia, paprikaa ja texmex-keittiön mausteita. Makuelämys täydentyy pikkelöidyillä jalapenoilla sekä guacamolella.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Texmex-piirakka, pohja
- 3 dl vehnäjauhoja
- ¼ tl suolaa
- 2 tl texmex-mausteseosta
- 125 g kylmää kuutioitua voita
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 200 g kypsää chorizomakkaraa (esim. Pirkka)
- 1 paprika
- 200 g maissia (tuore tai pakaste)
- 150 g ranskankermaa tai kermaviiliä
- 2 kananmunaa
- 2 tl texmex-mausteseosta
- 1 tl rouhittua mustapippuria
Pikkelöidyt jalapenot
- 4 tuoretta jalapenoa
- 1 dl vettä
- 3 rkl valkovinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
Lisäksi
- 200 g valmista guacamolea tai itse tehtyä
- 8 kirsikkatomaattia
Valmistusohje
Texmex-piirakka leivotaan helposti näin:
- Nypi pohjan ainekset eli kolme desilitraa vehnäjauhoja, neljäsosa teelusikallinen suolaa, kaksi teelusikallista texmex-mausteseosta, 125 grammaa kylmää kuutioitua voita ja kaksi ruokalusikallista kylmää vettä rivakasti yhteen. Älä työstä taikinaa liikaa, ettei siitä tule sitkeää. Painele taikina tasaiseksi ja littanaksi. Kääri se kelmuun ja nosta jääkaappiin tunniksi.
- Ota taikina jääkaapista ja kauli pyöreäksi piirakkavuokaan tai valurautapannuun (20 cm) sopivaksi. Painele taikinaa vuoan/pannun pohjalle ja reunoille.
- Ota paketti eli 200 grammaa kypsää chorizomakkaraa, irrota kuori ja pilko makkarat pienen pieniksi kuutioiksi. Paista kuutioita pannulla kunnes ne ovat rapeita. Lisää puolessa välissä paistoa pannulle kuutioitu paprika.
- Leikkaa maissista jyvät irti. Jos käytät pakastemaissia, sulata se. Tarvitset 200 grammaa maissia.
- Sekoita kulhossa 150 grammaa ranskankermaa tai kermaviiliä, kaksi kananmunaa, kaksi teelusikallista texmex-mausteseosta ja teelusikallinen rouhittua mustapippuria. Kaada täyte pohjan päälle. Ripottele päälle chorizotäyte ja maissinjyvät.
- Paista texmex-piirakka 200 asteessa noin 25 minuuttia ja tiputa lämpö 175 asteeseen. Paista vielä tarpeen mukaan muutamia minuutteja, jos täyte ei ole hyytynyt.
- Viipaloi neljä tuoretta jalapenoa ja laita ne kannelliseen purkkiin. Mittaa purkkiin desilitra vettä, kolme ruokalusikallista valkoviinietikkaa, ruokalusikallinen sokeria ja teelusikallinen suolaa. Sulje kansi ja ravista. Anna maustua puolisen tuntia.
Vinkki! Tarjoa piirakan kanssa pieniä tomaatteja, pikkelöityjä jalapenoja ja guacamolea.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 18/2023.
Lue myös Anna.fi: Pellillinen texmex-pizzaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Texmex-piirakka