Mummin kahvikakku Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Toiveohje: Mummin kakku

Makumuisto mummolasta amaretto-likööri antaa säväyksen helppotekoiselle ja vähärasvaiselle kahvikakulle. Tämän kakun ohjeen lähetti vuonna 2004 Kotilieden joululeivontakilpailuun Eila Wäänänen Vantaalta. Lukijat toivoivat sen uudelleenjulkaisua.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
30 annosta

Ainekset

Mummin kahvikakku:

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • 2 dl vahvaa kahvia (vähintään tupla-annos kahvia suodattimeen)
  • 200 g tummaa suklaata
  • 80 g margariinia
  • 2 ½ dl sokeria
  • 1 dl omenasosetta
  • 3 kananmunaa

Mummin kahvikakun kostutukseen:

  • 1 dl Amaretto-likööriä

Mummin kahvikakun pinnalle:

  • tomusokeria

Valmistusohje

Mummin kahvikakku leivotaan helposti näin:

1. Voitele ja korppujauhota kahden litran vetoinen rengasvuoka tai kaksi pientä, korkeareunaista vuokaa. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja sooda. Suodata kahvi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.

2. Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon omenasose. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää hieman jäähtynyt suklaa.

3. Sekoita taikinaan vuorotellen jäähtynyt kahvi ja jauhoseos välillä varovasti sekoittaen.

4. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista.

5. Pese kakkuvuoka ja kumoa kakku takaisin vuokaan. Valele kakku liköörillä, ja pane vuoka muovipussissa jääkaappiin. Kumoa kakku vuokineen ylösalaisin seuraavana päivänä. Jos maltat, kääntele kakkua neljänä päivänä.

Katso myös: Kahvikakku – makumuisto mummolasta

Katso myös Anna.fi/ruoka: Tätä konjakkimurokakkua Annan lukijat rakastavat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Toiveohje: Mummin kakku

Sari

Miten tämä onnistuisi gluteenittomana?

kotileipuri

Suhteet taitaa olla väärinpäin.? (rasva ja suklaa)

Sinun täytyy kommentoidaksesi.