
Tonnikalaleipä
Tonnikalaleipä on saanut inspiraationsa Joe&Juice -mehubaariketjun Tunacado-leivästä, johon moni on ihastunut. Ruisleivän täytteenä on mehukas tonnikalatahna.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
Ainekset
Tonnikalaleipä
- 4 täysjyväruisleipäpalaa (Vaasan)
- 2 rkl voita
Tonnikalatäyte
- 1 prk (200 /150 g) tonnikalaa öljyssä
- 1 punasipuli
- 1 rkl kapriksia
- 2 rkl hienonnettua tuoretta tilliä
- 5 rkl majoneesia
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl hunaja-dijoninsinappia
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Tonnikalaleipä valmistuu helposti näin:
- Ota neljä täysjyväruisleipäpalaa. Levitä kaksi ruokalusikallista voita leipien molemmille puolille avaamatta leipien leikkuupintaa. Paista rapeiksi molemmin puolin parilapannulla.
- Valuta purkki tonnikalaa öljystä. Kuori ja hienonna pieni punasipuli. Nosta leikkuulaudalle ruokalusikallinen valutettuja kapriksia ja kaksi ruokalusikallista hienonnettua tuoretta tilliä. Hakkaa ainekset veitsellä pieniksi. Sekoita kulhossa kaikki tonnikalatäytteen ainekset eli tonnikala, punasipuli, kaprikset, tilli sekä viisi ruokalusikallista majoneesia, ruokalusikallinen sitruunamehua, ruokalusikallinen hunaja-dijoninsinappia, neljäsosa teelusikallinen suolaa ja neljäsosa teelusikallinen rouhittua mustapipuuria.
- Avaa leivät ja levitä pinnoille yhteensä neljä ruokalusikallista valmista basilikapestoa. Halkaise avokado. Poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Viipaloi avokadot ja yksi iso tomaatti. Nosta leipien pohjapuolille avokado- ja tomaattiviiapleet sekä kuusi säilykejalapenoviipaletta. Jaa päälle tonnikalatäyte. Koristele tuoreella tillillä ja rouhaise pinnalle mustapippuria. Nosta loput leivät kansiksi. Tarjoa tonnikalaleipä lounaaksi amerikkalaisen kaalisalaatin kera.
Vinkki! Imeytä tonnikalapurkin öljy talouspaperiin tai sanomalehteen ja hävitä kompostin joukossa. Öljyä ei saa valuttaa viemäriin.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 19/2023.
Lue myös Anna.fi: Savukalaleipä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tonnikalaleipä