Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Coleslaw-salaatti

Amerikkalainen kaalisalaatti maistuu niin noutopöydissä kuin grilliruokien kaverina. Parhaimmillaan salaatti on tehtynä rapsakasta varhaiskaalista.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10 annosta

Ainekset

Coleslaw-salaatti

  • 600 g varhaiskaalia
  • 4 porkkanaa
  • 4-5 kevätsipulinvartta
  • 4 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 prk (150 g) ranskankermaa
  • 1 dl majoneesia
  • 2 rkl Dijon-kokojyväsinappia
  • 1 tl suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Coleslaw eli amerikkalainen kaalisalaatti valmistuu näin:

1. Coleslaw-salaatti tehdään mehevästä kaalista. Poista kaalista uloimmat lehdet ja leikkaa se pienemmiksi lohkoiksi. Kuori porkkanat. Raasta kaali ja porkkanat monitoimikoneella karkeiksi suikaleiksi.

2. Viipaloi kevätsipulit. Sekoita kaalit, porkkanat ja kevätsipulit kulhossa viinietikan kanssa. Sekoita kastike ranskankermasta, majoneesista ja mausteista. Nostele ainekset sekaisin. Anna kaalisalaatin maustua viileässä noin tunti ennen tarjoamista, jotta maut tekeytyvät.

3. Nauti kaalisalaatti grilliherkkujen kaverina tai tarjoa se noutopöydän salaattibuffetissa.  Amerikkalaisen kaalisalaatin kanssa maistuvat myös, ribsit, hodarit ja hampurilaiset.

Lue myös: Varhaiskaalisalaatti valloittaa raikkaudellaan ja mehevyydellään – katso rouskuvien kaalisalaattien ohjeet

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Näin teet mehevät ribsit grillissä – ja onnistut takuuvarmasti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Coleslaw-salaatti

Pettunut

Ei sitä ohjetta ollut.

Kiinnostunut.

Ohje? Caleslaw?0

Mummeliini

Onhan se tossa oikeanpuoleisena palkissa, klikkaa siitä.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.