
Tyrninmarjajäädyke
Tyrnijäädyke on helppo jälkiruoka, sillä sen voi tehdä hyvissä ajoin pakastimeen ennen tarjoilua. Kerma ja sokeri kesyttävät happaman marjan miellyttäväksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Tyrnijäädyke
- 3 dl kuohu- tai vispikermaa
- 3 keltuaista
- 1 dl sokeria
- 1 dl tyrnimehua
Valmistusohje
Tyrnijäädyke tehdään helposti näin:
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri vesihauteessa. Kun seos on paksua ja tuntuu hiukan sitkeältä, ota astia kuumasta vedestä ja anna jäähtyä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää munavaahtoon. Lisää tyrnimehua maun mukaan. Pakasta jäädyke annoksina tai irtoreunaisessa kakkuvuoassa tai jäähdytä jäätelökoneessa vähän ennen tarjoamista.
- Tarjoa tyrninmarjajäädyke raparperihillokkeen kanssa.
Katso myös: Jäädyke on kesäaterian kuningatar
Katso myös Anna.fi/ruoka: Jäätelö onnistuu ilman jäätelökonetta – poimi kesän 7 viileintä jäätelöohjetta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tyrninmarjajäädyke