Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tyrninmarjajäädyke

Tyrnijäädyke on helppo jälkiruoka, sillä sen voi tehdä hyvissä ajoin pakastimeen ennen tarjoilua. Kerma ja sokeri kesyttävät happaman marjan miellyttäväksi.

Ainekset

Tyrnijäädyke

  • 3 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 3 keltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl tyrnimehua

Valmistusohje

Tyrnijäädyke tehdään helposti näin:

  1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vesihauteessa. Kun seos on paksua ja tuntuu hiukan sitkeältä, ota astia kuumasta vedestä ja anna jäähtyä.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää munavaahtoon. Lisää tyrnimehua maun mukaan. Pakasta jäädyke annoksina tai irtoreunaisessa kakkuvuoassa tai jäähdytä jäätelökoneessa vähän ennen tarjoamista.
  3. Tarjoa tyrninmarjajäädyke raparperihillokkeen kanssa.

Katso myös: Jäädyke on kesäaterian kuningatar

Katso myös Anna.fi/ruoka: Jäätelö onnistuu ilman jäätelökonetta – poimi kesän 7 viileintä jäätelöohjetta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tyrninmarjajäädyke

Sinun täytyy kommentoidaksesi.