Reseptit
yli 60 min

Uunikana maustuu rosmariinilla ja sitruunalla

1970-luvun klassikkoruoka uunikana muhii meheväksi sitrusten ja yrttien kanssa. Aavistus vaahterasiirappia antaa makean viimeistelyn kokonaiselle uunissa paahtuvalle kanalle.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Rosmariini-sitruskana:

1 kokonainen luomukana (n. 1 kg)
1 (luomu)sitruuna
2 rkl + 3⁄4 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
3 rkl hienonnettua rosmariinia
4 salottisipulia
1 rkl vaahterasiirappia
16 pientä perunaa, esim. siikliä

Lisäksi:

1 (luomu)sitruuna lohkoina
1 (luomu)limetti lohkoina

Valmistusohje

1. Pyyhi kana talouspaperilla sisältä ja päältä. Puolita sitruuna. Työnnä puolikkaat kanan sisään. Sido jalat. Hiero kana 2 ruokalusikallisella öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle rosmariinia.

2. Nosta kana uunivuokaan. Paista 200 asteessa 30 minuuttia.

3. Kuori sipulit. Laita ne uunivuokaan. Kaada kanan päälle vaahterasiirappi ja loppu öljy (3⁄4 dl). Laske uunin lämpö 180 asteeseen. Jatka paistamista 20 minuuttia.

4. Pese perunat ja laita ne uunivuokaan. Jatka paistamista noin 25 minuuttia. Valele lintua muutaman kerran paistamisen aikana pannulla olevalla nesteellä. Parhaan lopputuloksen saat käyttämällä lihalämpömittaria. Työnnä se koiven paksuimpaan kohtaan, varo osumasta luuhun. Lintu on kypsää, kun mittari osoittaa 74 astetta. Voit kokeilla kypsyyttä myös työntämällä tikun lihaan. Jos ulostihkuva neste on kirkasta, liha on kypsää.

5. Anna lihan levätä vähintään 10 minuuttia. Purista päälle sitruuna- ja limettimehua. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 4/19.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Uunikana maustuu rosmariinilla ja sitruunalla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X