Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Uunilahna

Uunilahna on herkkua. Särkikaloihin kuuluva rasvainen lahna on parasta uunissa kokonaisena kypsennettynä. Yrttivoi ja sipaisu sinappia loihtivat uunilahnasta maittavaa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Uunilahna:

  • 1 ½ kg painoinen lahna
  • suolaa
  • valkopippuria

täyte:

  • 2 dl puolikypsää pitkäjyväistä riisiä (1 dl raakana)
  • 1 dl aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 dl kevätsipulia tai purjoa
  • 1 dl parmesaaniraastetta

pinnalle:

  • 2 rkl dijoninsinappia
  • n. 1 dl hapankorppujauhetta
  • 50 g voita
  • n. 1 dl silputtua persiljaa

Valmistusohje

Uunilahna tehdään helposti näin:

1. Suomusta, perkaa, huuhdo ja kuivaa lahna. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan puolikypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Silppua sipuli ja aurinkokuivatut tomaatit. Mausta riisi sipulilla, tomaattisilpulla ja juustoraasteella. Lusikoi täyte kalan vatsaonteloon. Kiinnitä hammastikuilla.

3. Nosta kala uuniritilälle ja aseta ritilä uunipannun päälle. Kaada pannun pohjalle vettä, ettei kalasta tihkuva rasva ja neste pala.

4. Sivele kalan pinta sinapilla. Ripota päälle hapankorppujauhetta. Sekoita persiljasilppu pehmeään voihin ja asettele persiljavoi nokareina kalan pinnalle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa perunoiden kanssa.

Lue myös: Ahven, hauki ja lahna ovat herkullista arkiruokaa – katso 8 nopeaa reseptiä

Lue myös Anna.fi/ruoka: Friteeratut särkifileet


Kommentoi

Kommentoi juttua: Uunilahna

Sinun täytyy kommentoidaksesi.