Uunilahna
Uunilahna on herkkua. Särkikaloihin kuuluva rasvainen lahna on parasta uunissa kokonaisena kypsennettynä. Yrttivoi ja sipaisu sinappia loihtivat uunilahnasta maittavaa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
Ainekset
Uunilahna:
- 1 ½ kg painoinen lahna
- suolaa
- valkopippuria
täyte:
- 2 dl puolikypsää pitkäjyväistä riisiä (1 dl raakana)
- 1 dl aurinkokuivattua tomaattia
- 1 dl kevätsipulia tai purjoa
- 1 dl parmesaaniraastetta
pinnalle:
- 2 rkl dijoninsinappia
- n. 1 dl hapankorppujauhetta
- 50 g voita
- n. 1 dl silputtua persiljaa
Valmistusohje
Uunilahna tehdään helposti näin:
1. Suomusta, perkaa, huuhdo ja kuivaa lahna. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan puolikypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Silppua sipuli ja aurinkokuivatut tomaatit. Mausta riisi sipulilla, tomaattisilpulla ja juustoraasteella. Lusikoi täyte kalan vatsaonteloon. Kiinnitä hammastikuilla.
3. Nosta kala uuniritilälle ja aseta ritilä uunipannun päälle. Kaada pannun pohjalle vettä, ettei kalasta tihkuva rasva ja neste pala.
4. Sivele kalan pinta sinapilla. Ripota päälle hapankorppujauhetta. Sekoita persiljasilppu pehmeään voihin ja asettele persiljavoi nokareina kalan pinnalle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa perunoiden kanssa.
Lue myös: Ahven, hauki ja lahna ovat herkullista arkiruokaa – katso 8 nopeaa reseptiä
Lue myös Anna.fi/ruoka: Friteeratut särkifileet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Uunilahna