Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vaaleat mokkapalat

Vaaleat mokkapalat leivotaan ilman kaakaojauhetta. Leivosten pintaan voi tehdä koristeeksi kauniin marmorikuvion.

Ainekset

Taikina:

  • 50 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 2 rkl vahvaa kahvia
  • 3 kananmunaa
  • 400 g kondensoitua maitoa

kuorrutus:

  • 3 dl tomusokeria
  • ½ dl vettä

Raidoitukseen:

  • 1 dl tomusokerikuorrutusta
  • 1 tl vahvaa kahvia

Valmistusohje

Vaaleat mokkapalat leivotaan näin:

1. Sulata ja jäähdytä voi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla noin 25 x 30 cm:n kokoinen uunivuoka.

2. Vaahdota munat. Kaada kondensoitu maito hiljalleen munavaahtoon koko ajan vatkaten. Lisää voisula, jauhot ja kahvi. Kaada vuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia.

3. Sekoita tomusokeri ja vesi. Ota neljännes kuorrutuksesta kulhoon ja mausta kahvilla. Levitä valkoinen sokerikuorrutus jäähtyneelle kakkulevylle. Kaada heti joukkoon raidoiksi kahvikuorrutusta. Vedä veitsellä kahviraitojen yli poikkiviilto, saat mokkapalojen pintaan kauniin marmorikuvion. Tarjoa vaaleat mokkapalat hyvän kahvin kanssa.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Leivo pellillinen piirakkaa tai kakkua – nämä suolaiset ja makeat peltileivonnaiset vievät kielen mennessään


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vaaleat mokkapalat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.