Reseptit
alle 30 min
Kiitos

Vadelmajäädyke

Ainekset

Lisää kauppalistalle
200 g pakastevadelmia (noin 4 dl)
3 keltuaista
1 dl sokeria
2 dl kuohu- tai vispikermaa
(2-3 rkl marjalikööriä)

Valmistusohje

  1. Puserra sulaneet vadelmat soseeksi esimerkiksi siivilän läpi tai hienonna ne monitoimikoneessa.
  2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä keltuais-sokerivaahtoon marjasose ja lopuksi vatkattu kerma. Mausteeksi voit lisätä jotain marjalikööriä, esimeriksi vadelma- tai vadelma-mesimarjalikööriä.
  3. Kaada seos kylmällä vedellä huuhdeltuun kakku- tai jäädykevuokaan. Peitä kelmulla tai kannella ja jäädytä pakastimessa.
  4. Ota jäädyke pakastimesta aterian alkaessa jääkaappiin. Kasta jäädykevuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa jälkiruoka tarjoiluvadille. Anna vadelmajäädykkeen pehmentyä noin 20 minuuttia huoneenlämmössä ennen tarjoilua.
  • Vadelmien asemesta marjoiksi sopivat hyvin mustaherukat, puolukat tai karpalot.
  • Käytä valkuaiset esimerkiksi joulupiparkakkujen tomusokerikuorrutukseen, marenkien valmistamiseen tai pakasta ne.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vadelmajäädyke

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X