Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Valkosipulileipä

Valkosipulileipä on klassikko, joka sopii iltapalaksi tai leffaillan herkuksi. Valkosipulileipä on myös ihana lisuke keitolle tai oiva tarjottava illanistujaisiin.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Valkosipulileipä

  • 1 patonki
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 100 g voita
  • 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna

Valmistusohje

Valkosipulileipä tehdään helposti näin:

  1. Leikkaa patonki tai rapeakuorinen vaalea leipä viipaleiksi, nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. 
  2. Sekoita sata grammaa voita, kaksi hienonnettua valkosipulinkynttä ja desilitra lehtipersiljaa hienonnettuna. Levitä seos leipäviipaleiden pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia.
  3. Tarjoa valkosipulileipä sellaisenaan tai salaattien ja keittojen kaverina.
Valkosipulileipä
Valkosipulileivät piristävät arjen ateriat. Nauti pastan, keiton tai salaatin kanssa. © iStockphoto

Vinkki: Näin grillaat ricotta-kasvistäytteiset leivät

Lue myös Anna.fi: Oletko valkosipulin ystävä? Poimi valkosipulileivän, aiolin ja muiden herkkujen reseptit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosipulileipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.