Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rapeat juustoleivät

Rapeat juustoleivät ovat ihana iltapala. Täydellisen rapean paistopinnan salaisuus ei ole voi, kuten voisi ajatella. Leivän pinnalla on majoneesia. Majoneesi tekee leivistä uskomattoman rapeat.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Rapeat juustoleivät

  • 8 viipaletta vaaleaa maalaisleipää
  • 1 dl majoneesia
  • 2 dl hapankaalia tai kimchiä
  • 12 viipaletta juustoa

Valmistusohje

Katso videolta, miten rapeat juustoleivät valmistetaan:

Rapeat juustoleivät valmistuvat helposti näin:

  1. Leikkaa kahdeksan viipaletta leipää valmiiksi pöydälle. Levitä jokaisen leivän molemmat puolet majoneesilla. Leipiä ei voidella voilla, koska voi palaa pannulla herkästi. Majoneesi tekee leivistä ihanan rapeita.
  2. Nosta neljän leivän päälle lusikallinen esimerkiksi hapankaalia tai kimchiä ja kolme viipaletta juustoa. Nosta leipien päälle toinen leipä kanneksi.
  3. Kuumenna valurautapannu ja paista täytetyt leivät rapeiksi molemmilta puolilta. Voit painaa leipiä vähän paistinpannun kannella, että ne litistyvät vähän. Majoneesikuorrutus tekee leiville upean rapean paistopinnan, etkä tarvitse voita paistamiseen.

Vinkki! Testaa myös tätä ranskalaista klassikkoleipää Croque monsieuria.

Rapeat juustoleivät
Voiko majoneesia lämmittää? Majoneesi tekee kuumentuessaan leivän pinnasta rapean. Rapeat juustoleivät maistuvat vaikkapa iltapalaksi. © Sanna Mansikkamäki

Lue myös Anna.fi: Sinulle saattaisi maistua myös ihanat uunileivät.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rapeat juustoleivät

Vystopia

Kotiliesi on tulvillaan ei-vegaanista propagandaa eli eläinvihaa. Empatiakyvyttömät ihmiset hyväksikäyttää puolustuskyvyttömiä eläimiä ja koittavat normaalisoida sitä tällaisella propagandalla.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.