Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Valkosuklaa-sitruunavaahto

Helposti valmistuva sitruunainen valkosuklaavaahto sopii hyvin tarjottavaksi niin tuoreiden kuin pakastemarjojenkin kanssa. Tämä resepti on ollut mukana Kotilieden lukijoiden suklaareseptikilpailussa ja sijoittunut 10 parhaan joukkoon.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Valkosuklaa-sitruunavaahto:

  • 100 g valkosuklaata
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 prk (200 g) ranskankermaa
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • ½ sitruunan raastettu kuori

Lisäksi:

  • 1 l tuoreita vadelmia
  • 4 rkl tomusokeria

Valmistusohje

 

1. Mausta ensin lisukkeeksi tarkoitetut vadelmat tomusokerilla ja anna mehustua vaahdon teon ajan.

2. Sulata paloiteltu valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vaahdota kerma. Notkista toisessa kulhossa ranskankerma ja mausta vaniljasokerilla ja sitruunankuorella. Sekoita joukkoon valkosuklaa. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto.

3. Annostele tarjoilulaseihin tai -kulhoihin vadelmia ja lusikoi pinnalle vaahtoa. Tarjoa heti.

Ohje: Anne Pulliainen


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosuklaa-sitruunavaahto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.