Valkosuklaa-sitruunavaahto
Helposti valmistuva sitruunainen valkosuklaavaahto sopii hyvin tarjottavaksi niin tuoreiden kuin pakastemarjojenkin kanssa. Tämä resepti on ollut mukana Kotilieden lukijoiden suklaareseptikilpailussa ja sijoittunut 10 parhaan joukkoon.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
Valkosuklaa-sitruunavaahto:
- 100 g valkosuklaata
- 1 dl kuohukermaa
- 1 prk (200 g) ranskankermaa
- 2 rkl vaniljasokeria
- ½ sitruunan raastettu kuori
Lisäksi:
- 1 l tuoreita vadelmia
- 4 rkl tomusokeria
Valmistusohje
1. Mausta ensin lisukkeeksi tarkoitetut vadelmat tomusokerilla ja anna mehustua vaahdon teon ajan.
2. Sulata paloiteltu valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vaahdota kerma. Notkista toisessa kulhossa ranskankerma ja mausta vaniljasokerilla ja sitruunankuorella. Sekoita joukkoon valkosuklaa. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto.
3. Annostele tarjoilulaseihin tai -kulhoihin vadelmia ja lusikoi pinnalle vaahtoa. Tarjoa heti.
Ohje: Anne Pulliainen
Kommentoi
Kommentoi juttua: Valkosuklaa-sitruunavaahto