Reseptit

Vanhan ajan marengit

Ainekset

  • 3 valkuaista
  • 160 g hienoa sokeria
  • hieman suolaa
  • 3-4 tippaa sitruunamehua

Valmistusohje

Vanhan ajan marengit

Valkuaiset vatkataan vaahdoksi suuressa kulhossa. Lisätään hieman suolaa ja jatketaan vatkaamista, kunnes valkuaiset eivät putoa kumotusta kulhosta. Sen jälkeen lisätään sokeri lusikoittain joka välissä vatkaten. Viimeksi lisätään sitruunamehu ja mausteeksi vaniljaa, mikäli halutaan.

Hyvin voidellulle ja perunajauhoilla jauhotetulle pellille nostetaan kokkareita jälkiruokalusikalla. Paistetaan hyvin miedossa uunissa noin 2-3 tuntia.

Kotiliesi 11/1954


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vanhan ajan marengit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.