Reseptit
yli 60 min
8

Vaniljainen chia-kirsikkahillo

Kun vaniljaisen chia-kirsikkahillon chiansiemenet imevät itseensä nestettä, siitä muodostuu hyytelö. Siemenissä on paljon kalsiumia, magnesiumia ja rautaa. Hillo sopii puuroihin, maitojälkiruokien ja jäätelön kanssa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1/2 kg tuoreita kirsikoita
1 vaniljatanko
1/2 dl balsamiviinietikkaa
3 dl sokeria
1 dl chiasiemeniä

Valmistusohje

1. Huuhdo kirsikat, poista kivet ja lai­ta kattilaan. Lisää joukkoon halkaistu vaniljatanko, etikka ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä 40 minuuttia.

2. Ota vaniljatanko pois ja lisää chiansiemenet. Kaada puhtaisiin purkkeihin. Anna jäähtyä, sekoita pa­ri kertaa jäähtymisen aikana. Säilytä kylmässä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 15/17.

Kokeile kirsikkahilloa myös näillä mausteilla:

sveitsiläinen kirsikkahillo

Sveitisiläinen kirsikkahillo

kanelinen kirsikkahillo

Kanelinen kirsikkahillo

maustettu kirsikkahillo

Maustettu kirsikkahillo

Ruoka.fi: Kirsikka-balsamicohillo

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.