Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vaniljainen chia-kirsikkahillo

Kun vaniljaisen chia-kirsikkahillon chiansiemenet imevät itseensä nestettä, siitä muodostuu hyytelö. Siemenissä on paljon kalsiumia, magnesiumia ja rautaa. Hillo sopii puuroihin, maitojälkiruokien ja jäätelön kanssa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Vaniljainen chia-kirsikkahillo:

  • ½ kg tuoreita kirsikoita
  • 1 vaniljatanko
  • ½ dl balsamiviinietikkaa
  • 3 dl sokeria
  • 1 dl chiasiemeniä

Valmistusohje

1. Huuhdo kirsikat, poista kivet ja lai­ta kattilaan. Lisää joukkoon halkaistu vaniljatanko, etikka ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä 40 minuuttia.

2. Ota vaniljatanko pois ja lisää chiansiemenet. Kaada puhtaisiin purkkeihin. Anna jäähtyä, sekoita pa­ri kertaa jäähtymisen aikana. Säilytä kylmässä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 15/17.

Kokeile kirsikkahilloa myös näillä mausteilla:

sveitsiläinen kirsikkahillo

Sveitisiläinen kirsikkahillo

kanelinen kirsikkahillo

Kanelinen kirsikkahillo

maustettu kirsikkahillo

Maustettu kirsikkahillo

Ruoka.fi: Kirsikka-balsamicohillo


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vaniljainen chia-kirsikkahillo

Sinun täytyy kommentoidaksesi.