Sveitsiläinen kirsikkahillo

Sveitsiläinen kirsikkahillo 

60
min
30-60 min
Tilkka miestä väkevämpää tai muutama tippa karvasmanteliöljyä antaa kirsikkahillolle ihanaa lisäaromia.

Ainekset

1 kg perattuja kirsikoita
1 dl kirsikkaviinaa (Kirsch) mantelilikööriä tai vettä
pari tippaa karvasmanteliöljyä
2 dl ruokosokeria
500 g hillosokeria

Valmistusohje

1. Poista kirsikoista kivet kattilan päällä, jotta mehu ei valu hukkaan. Lisää joukkoon neste ja karvasmanteliöljy sekä ruokosokeri. Sekoita ja anna mehustua kylmässä 2 tuntia.

2. Ota kattila liedelle ja kuumenna kunnes ainekset höyryävät. Sekoita joukkoon hillosokeri ja keitä noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä puoli tuntia ja tölkitä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 15/16.

Ihanin hillo syntyy kirsikoista:

Kirsikkainen hillo

Helppo kirsikkahillo

kirsikkahillo

Maustettu kirsikkahillo

Ruoka.fi: Kirsikka-balsamicohillo

13.07.2017
Marja Malinen
Jonne Räsänen