
Vappu Pimiän vietnamilaiset riisipaperirullat
Silloin kun haluat kevyttä ja maukasta syötävää, rullaa riisipaperikääreeseen runsaasti erilaisia kasviksia. Vappu Pimiän vietnamilaiset riisipaperirullat valmistuvat helposti ja ovat herkullista syötävää.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Vappu Pimiän vietnamilaiset riisipaperirullat
- 1 pkt riisipapereita
- 1 punasipuli
- siivutettuja sieniä
- paistamiseen öljyä
- maustamiseen etikkaa, suolaa ja pippuria
- avokadoa
- porkkanaa
- kurkkua
- mungpavun ituja
- suolapähkinöitä
- thaibasilikaa
- minttua
- korianteria
- suolaa
- pippuria
- jokiravun pyrstojä tai katkarapuja
- keitettyjä riisinuudeleita
Kastike
- 1 punainen chili
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 limetin puristettu mehu
- ½ dl aasialaista kalakastiketta
- 1 tl fariinisokeria
- 2 tl riisiviinietikkaa
- ½ dl vettä
Valmistusohje
Vappu Pimiän vietnamilaiset riisipaperirullat tehdään helposti näin:
- Valitse täytteitä oman maun mukaan ja laita kaikki valmiiksi ennen käärimistä.
- Jos käytät sipulia ja sieniä, ne voi paistaa kevyesti ennen täyttämistä.
- Keitä myös riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan valmiiksi.
- Siivuta porkkanat ja avokadot ohuiksi suikaleiksi.
- Aseta vadille tai laakealle lautaselle lämmintä tai kuumaa vettä. Upota riisipaperi siihen ja pidä sitä vedessä, kunnes paperi pehmenee. Nosta pehmennyt riisipaperi työalustalle, käsittele varoen ja täytä heti.
- Asettele täytteet paperille, mutta älä laita liikaa, ettei rullista tule liian suuria ja niitä on vaikea rullata.
- Kasaa täytteet itseäsi lähimmälle laidalle paperia, niin että reunaan jää noin 4 cm tilaa. Käännä jäänyt paperi täytteen päälle, jonka jälkeen käännä sivut täytteen päälle. Rullaa rullalle, paperi liimautuu itsestään kiinni, kun se on kosteaa.
- Tee kastike. Silppua chili ja valkosipuli hienoksi ja sekoita kaikki aineet kulhossa. Dippaa Vappu Pimiän vietnamilaiset riisipaperirullat kastikkeeseen.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vappu Pimiän vietnamilaiset riisipaperirullat