Reseptit
30-60 min
8

Vappu Pimiän vietnamilaiset riisipaperirullat

Silloin kun haluat kevyttä ja maukasta syötävää, rullaa riisipaperikääreeseen runsaasti erilaisia kasviksia. Helposti hyvää ja hauskaa syötävää.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Rullat

1 pkt riisipapereita
punasipuli
siivutettuja sieniä
paistamiseen öljyä
maustamiseen etikkaa, suolaa ja pippuria
avokadoa
porkkanaa
kurkkua
mungpavun ituja
suolapähkinöitä
thaibasilikaa
minttua
korianteria
suolaa
pippuria
jokiravun pyrstojä tai katkarapuja
keitettyjä riisinuudeleita

Kastike

1 punainen chili
1 valkosipulinkynsi
1 limetin puristettu mehu
1/2 dl aasialaista kalakastiketta
1 tl fariinisokeria
2 tl riisiviinietikkaa
1/2 dl vettä

Valmistusohje

  1. Valitse täytteitä oman maun mukaan ja laita kaikki valmiiksi ennen käärimistä.
  2. Jos käytät sipulia ja sieniä, ne voi paistaa kevyesti ennen täyttämistä.
  3. Keitä  myös riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan valmiiksi.
  4. Siivuta porkkanat ja avokadot ohuiksi suikaleiksi.
  5. Aseta vadille tai laakealle lautaselle lämmintä tai kuumaa vettä. Upota riisipaperi siihen ja pidä sitä vedessä, kunnes paperi pehmenee. Nosta pehmennyt riisipaperi työalustalle, käsittele varoen ja täytä heti.
  6. Asettele täytteet paperille, mutta älä laita liikaa, ettei rullista tule liian suuria ja niitä on vaikea rullata.
  7. Kasaa täytteet itseäsi lähimmälle laidalle paperia, niin että reunaan jää noin 4 cm tilaa. Käännä jäänyt paperi täytteen päälle, jonka jälkeen käännä sivut täytteen päälle. Rullaa rullalle, paperi liimautuu itsestään kiinni, kun se on kosteaa.
  8. Tee kastike. Silppua chili ja valkosipuli hienoksi ja sekoita kaikki aineet kulhossa. Dippaa rullia kastikkeeseen.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vappu Pimiän vietnamilaiset riisipaperirullat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X