
Ruokaisa caesarsalaatti vegekastikkeella ilman kananmunaa
Vegaanisessa caesarsalaattissa on romaine-salaatinlehtien lisäksi lehtikaalia. Lehtikaalissa on hurjasti rautaa, magnesiumia ja kaliumia. Kikhernepurkin liemi eli aquafaba toimii kananmunan sijaan kastikkeen kuohkeuttajana.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Salaattipohja:
- 1 romainesalaattikerä
- 4 isoa lehteä lehtikaalia
Vegaaninen caesarsalaattikastike:
- noin 290 g:n tetra tai säilykepurkki kikherneitä liemessä (liemi käytetään kastikkeeseen ja kikherneet salaattiin)
- 1 dl pari tuntia kylmässä vedessä liotettuja cashewpähkinöitä
- 2 tl misotahnaa
- 1 rkl valkoista balsamicoa
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 rkl ravintohiivahiutaleita
- 1 tl dijoninsinappia
- ¼ pala valkosipulin kynnestä (laita halutessasi enemmän)
- ½ tl suolaa
- ½ dl vettä
- 1 dl oliiviöljyä
Lisukkeeksi:
- 2 avokadoa
- noin 4 dl kypsiä säilykekikherneitä
- 1 rkl oliiviöljyä
- ½ tl juustokuminaa
- ½ tl tulista savupaprikajauhetta
- ¼ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ruokaisa caesarsalaatti vegekastikkeella ilman kananmunaa