Reseptit
30-60 min
4

Ruokaisa caesarsalaatti vegekastikkeella ilman kananmunaa

Vegaanisessa caesarsalaattissa on romaine-salaatinlehtien lisäksi lehtikaalia. Lehtikaalissa on hurjasti rautaa, magnesiumia ja kaliumia. Kikhernepurkin liemi eli aquafaba toimii kananmunan sijaan kastikkeen kuohkeuttajana.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 romainesalaattikerä
4 isoa lehteä lehtikaalia

Kastike:

noin 290 g:n tetra tai säilykepurkki kikherneitä liemessä (liemi käytetään kastikkeeseen ja kikherneet salaattiin)
1 dl pari tuntia kylmässä vedessä liotettuja cashewpähkinöitä
2 tl misotahnaa
1 rkl valkoista balsamicoa
1 rkl sitruunamehua
2 rkl ravintohiivahiutaleita
1 tl dijoninsinappia
1/4 pala valkosipulin kynnestä (laita halutessasi enemmän)
1/2 tl suolaa
1/2 dl vettä
1 dl oliiviöljyä

Lisukkeeksi:

2 avokadoa
noin 4 dl kypsiä säilykekikherneitä
1 rkl oliiviöljyä
1/2 tl juustokuminaa
1/2 tl tulista savupaprikajauhetta
1/4 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Avaa kikhernetetra ja siivilöi neste talteen. Käytä myös muiden ruokien valmistuksesta jääneet kikherneet tähän. Kuivaa kikherneet talouspaperilla kuiviksi. Mausta ja paista 230-asteisessa uunissa noin 25–35 minuuttia.

2. Siivilöi cashewpähkinöistä vesi pois. Laita tehosekoittimeen kikhernepurkin liemi ja muut kastikkeen aineet öljyä lukuun ottamatta. Käynnistä kone ja lisää öljy hitaasti. Pidä kone käynnissä, kunnes kastike on kuohkeaa ja sileää. Lusikoi kastike talteen.

3. Huuhtele ja kuivaa salaatti sekä lehtikaali. Revi tai pilko ne pieneksi ja siirrä salaattikulhoon. Sekoita joukkoon kastike.

4. Viipaloi avokado salaatin päälle ja lusikoi päälle myös paahdetut kikherneet.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 5/18.

Suosittu caesarsalaatti muuntuu moneksi:

lehtikaali-caesarsalaatti

Lehtikaali-caesarsalaatti

kevyt caesarsalaatti

Kevyt caesarsalaatti

papu-caesarsalaatti

Papu-caesarsalaatti

Anna.fi: Kikherne-lehtikaalicaesar

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.