vegaaninen caesarsalaatti
Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Ruokaisa caesarsalaatti vegekastikkeella ilman kananmunaa

Vegaanisessa caesarsalaattissa on romaine-salaatinlehtien lisäksi lehtikaalia. Lehtikaalissa on hurjasti rautaa, magnesiumia ja kaliumia. Kikhernepurkin liemi eli aquafaba toimii kananmunan sijaan kastikkeen kuohkeuttajana.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Salaattipohja:

1 romainesalaattikerä
4 isoa lehteä lehtikaalia

Vegaaninen caesarsalaattikastike:

noin 290 g:n tetra tai säilykepurkki kikherneitä liemessä (liemi käytetään kastikkeeseen ja kikherneet salaattiin)
1 dl pari tuntia kylmässä vedessä liotettuja cashewpähkinöitä
2 tl misotahnaa
1 rkl valkoista balsamicoa
1 rkl sitruunamehua
2 rkl ravintohiivahiutaleita
1 tl dijoninsinappia
1/4 pala valkosipulin kynnestä (laita halutessasi enemmän)
1/2 tl suolaa
1/2 dl vettä
1 dl oliiviöljyä
Mainos

Lisukkeeksi:

2 avokadoa
noin 4 dl kypsiä säilykekikherneitä
1 rkl oliiviöljyä
1/2 tl juustokuminaa
1/2 tl tulista savupaprikajauhetta
1/4 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruokaisa caesarsalaatti vegekastikkeella ilman kananmunaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X