Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vegaaninen juustotarjotin

Valitse vegaaniselle juustotarjottimelle kolmea erilaista vegaanista juustoa. Yksi pehmeä, joka maistuu kaikille, ja kaksi vahvempaa. Lisukkeeksi voit valita mitä vain: keksejä, pähkinöitä, hedelmiä eri muodoissa ja hilloa. Itse valmistettu jouluinen taatellihillo maistuu herkulliselta valkohomejuuston kanssa. Kokeile myös vegaanista ricottajuustoa

Ainekset

Vegaaninen juustotarjotin:

  • 2 kiekkoa (noin á 100 g) vegaanista valkohomejuustoa (esim. Juustotytöt tai Ilo cashew-valkohome)
  • 2 pkt (á 200 g) vegaanista sinihomejuustoa (Tesco)
  • omenaa tai päärynää
  • tuoreita viikunoita
  • kuivattuja hedelmiä
  • oliiveja
  • pähkinöitä
  • grissinileipätikkuja
  • keksejä
  • cocktailkurkkuja
  • patonkia/maalaisleipä

Koristeluun:

  • rosmariinia

Valmistusohje

Vegaaninen juustotarjotin kootaan helposti näin:

1. Tee ensin vegaaninen ricotta ja taatelihillo.

2. Ota kaksi kiekkoa vegaanista valkohomejuustoa ja kaksi pakettia vegaanista sinihomejuustoajuustot huoneenlämpöön noin tuntia ennen tarjoilua.

3. Pese omenat ja päärynät ja leikkaa viipaleiksi.

4. Asettele kaikki lisukkeet eli tuoreita viikunoita, kuivattuja hedelmiä, oliiveja, pähkinöitä, grissinileipätikkuja, keksejä, cocktailkurkkuja, patonkia tai maalaisleipää, tuoreita hedelmiä sekä vegaanista ricottaa ja taatelihilloa kauniisti leikkuulaudalle tai vadille. Käytä asettelussa mielikuvitusta. Viimeistele tuoreilla rosmariininoksilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös: Vegaaninen joulu – tarjoa näitä jouluruokia vegaanille

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Vegaaniruokaa, jossa on makua ja proteiineja


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegaaninen juustotarjotin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.