Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vegaaninen munakoisosalaatti

Hyvässä salaatissa kuuluu olla jotain suolaista, rapeaa ja makeaa – ne kaikki maut löytyvät tästä salaatista. Vegaanisen salaatin juju on munakoisosta valmistettu "pekoni". Uunissa paahtaminen ja savupaprika tuovat munakoisopekoniin huikean maun ja rapsakkuuden. Unikonsiemenet antavat kivaa pähkinäistä makua salaattiin.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Munakoisopekoni:

  • 1 munakoiso
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl bbg-kastiketta
  • 1 rkl tummaa siirappia
  • ½ tl savupaprikajauhetta

Munakoisosalaattiin:

  • ½ ruukkua tammenlehtisalaattia
  • 2 dl babypinaattia
  • 2 punaista omenaa
  • tilkka sitruunamehua
  • ½ dl kuivattuja karpaloita
  • 1 punasipuli
  • ½ dl saksanpähkinöitä
  • 1 rkl unikonsiemeniä
  • 4 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Leikkaa yksi munakoiso pituussuunnassa ohuiksi, tasapaksuiksi viipaleiksi. Mausta puolikkaalla teelusikallisella suolaa ja anna itkettyä 10 minuuttia. Kuivaa paperilla ja levitä kahdelle uunipellille.

2. Sekoita pienessä kulhossa kaksi ruokalusikallista soijakastiketta, kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä, kaksi ruokalusikallista bbq-kastiketta, yksi ruokalusikallinen siirappia ja puoli teelusikallista paprikajauhe. Sivele kastiketta munakoisojen päälle.

3. Paista 200 asteessa 10 minuuttia, käännä ja sivele toinen puoli. Paahda toiset 5–10 minuuttia. Ota pois uunista, kunnes viipaleet ovat ruskistuneet ja rapsakoita. Älä paahda liikaa. Siirrä ritilälle jäähtymään.

4. Asettele puolikas ruukku tammenlehtisalaattia ja kaksi desilitraa babypinaattia vadille. Sekoita toisessa kulhossa kaksi viipaloitua punaista omenaa, ripottele päälle hiukan sitruunamehua, jotta siivut eivät tummu. Lisää joukkoon puoli desilitraa kuivattuja karpaloita, yksi viipaloitu punasipuli, puoli desilitraa rouhittuja saksanpähkinöitä ja yksi ruokalusilallinen unikonsiemeniä, sekoita hyvin. Nosta omena-pähkinäsekoitus salaatinlehtien päälle ja lisää lopuksi munakoisopekoni. Pirskottele munakoisosalaatin päälle neljä ruokalusikallista oliiviöljyä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös: Raikas salaatti on maukas lisuke joulupöydässä – 4 hurmaavaa ohjetta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegaaninen munakoisosalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.