
Vegaaninen omenapiirakka
Tämä omenapiirakka on tehty ilman valkoista sokeria, ilman kananmunaa tai voita. Maukas piirakka saa makua vaahterasiirapista ja kaurahiutaleista.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Vegaaninen omenapiirakka:
- 1 ½ dl vaahterasiirappia
- 1 dl maapähkinätahnaa
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 ½ dl kauramaitoa
- 1 tl kardemumma
- ¼ tl vaniljajauhe
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 ½ dl kaura- tai spelttihiutaleita
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 4 omenaa
- 1 rkl kanelia
Valmistusohje
Vegaaninen omenapiirakka leivotaan näin:
- Laita pieneen kattilaan vaahterasiirappi ja maapähkinätahna. Keitä seosta miedolla lämmöllä, että maapähkinätahna pehmenee ja saat sekoitettua ainekset hyvin yhteen.
- Yhdistä sekoituskulhossa oliiviöljy, kauramaito, kardemumma ja vanilja. Lisää vaahterasiirappi-maapähkinätahnaseos.
- Sekoita kuivat aineet erillisessa kulhossa. Lisää kuivat aineet ja sekoita nuolijalla tai puukauhalla kevyesti taikinaksi.
- Kaada taikina vuokaan (20 x 30 cm).
- Siivuta omenat ja painele ne taikinaan. Ripottele päälle kanelia. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Tarjoile vegaaninen omenapiirakka vähän jäähtyneenä kauramaidosta tehdyn vaniljajäätelön kanssa. Valuta päälle vielä halutessasi vaahterasiirappia, jos haluat annoksesta vielä makeampaa.
Lue myös: Näin leivot vegaanisen rahkapullan
Lue myös Anna.fi: Vegaaninen porkkanakakku hurmaa taatusti kahvipöydässä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vegaaninen omenapiirakka
Mitä on maapähkinätahna? Onko sama asia kuin maapähkinävoi?
Monelle hengelle resepti on. Riittääkö kahdelletoista?