Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vegaaninen pasha

Vegaaninen pasha sopii kaikkiin ruoka­valioihin. Se valmistuu pienellä vaivalla, mutta suurella makunautinnolla.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Vegaaninen pasha

  • 2 dl vegaanista vispikermaa (esim. Valio Oddlygoodin Easy Whipping)
  • 400 g vegaanista tuorejuustoa (esim. Violife Creamy kermainen original)
  • 400 g vegaanista kreikkalaistyyppistä jogurttia (esim. Alpro Greek style no sugars)
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 sitruunan puristettu mehu
  • 1 dl tomusokeria

Lisäksi

  • 5 kuivattua aprikoosia
  • 100 g mantelilastuja
  • ½ dl rusinoita

Koristelu

  • 5 minisitruunaa viipaloituna

Valmistusohje

Vegaaninen pasha valmistuu helposti näin:

  1. Vaahdota kaksi desilitraa vegaanista vispikermaa. Lisää loput ainekset eli 400 grammaa vegaanista tuorejuustoa, 400 grammaa vegaanista kreikkalaistyyppistä jogurttia, yhden sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu sekä desilitra tomusokeria ja jatka vatkaamista, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet tasaisesti.
  2. Leikkaa viisi kuivattua aprikoosia pieniksi kuutioiksi. Lisää sata grammaa mantelilastuja, puoli desilitraa rusinoita ja aprikoosit pashavaahtoon.
  3. Lusikoi täyte puhtaalla keittiöliinalla tai juustoharsolla vuorattuun siivilään tai muuhun kuperaan reikäiseen astiaan. Nosta jääkaappiin kahdeksi vuorokaudeksi valumaan. Vegaanisista aineksista ei valu nestettä niin paljon kuin maitopohjaisista.
  4. Kumoa vegaaninen pasha tarjoiluastiaan juuri ennen syömistä. Koristele sitruunoilla.

Vinkki! Leivo vegaaniseen kahvipöytään myös vegaanisia rahkapullia.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 7/2023.

vegaaninen pasha

Lue myös Anna.fi: Näin teet hedelmäsalaatin ja pashakastikkeen


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegaaninen pasha

Sinun täytyy kommentoidaksesi.