Reseptit

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova valmistuu säilykekikherneiden tai -papujen liemestä eli aquafabasta. Se on yhtä helppo tehdä kuin kananmunasta tehty pavlova.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Vegaaninen pavlova

  • 1,2 dl kylmää säilykekikikherneiden tai -papujen lientä (tai sen verran kun pakkauksesta tulee)
  • 1,2 dl erikoishienoa sokeria (sama määrä sokeria kun lientä)
  • 1 tl väkiviinaetikkaa
  • 1 tl perunajauhoja

Valmistusohje

Katso videolta, miten vegaaninen pavlova valmistetaan:

Vegaaninen pavlova valmistuu helposti näin:

  1. Laita liemi astiaan ja nosta astia jääkaappiin viilenemään. Vatkaa kylmää lientä. Vatkaa kovalla teholla säilykepapujen kylmää lientä kulhossa. Kun seos alkaa vaahtoutua, lisää joukkoon sokeri koko ajan vatkausta voimakkaasti jatkaen.
  2. Vatkaa noin 10 minuuttia tehokkaasti. Tunnustele vaahtoa sormien välissä. Kun sokeri ei tunnu enää kiteinä sormissa, vaahto on valmista.
  3. Lusikoi vaahto yhdeksi isoksi pavlovaksi tai 8 pieneksi keoksi leivinpaperin päälle pellille. Tee lusikalla keskelle pieni kuoppa.
  4. Kuivata marenkipohjia noin 2–3 tuntia 100 asteessa uunissa.
  5. Tarjoile heti vegaanisen kermavaahdon ja marjojen kanssa. Jos haluat säästää pavlovapohjat myöhempää käyttöä varten, säilytä ne tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.

Vinkki! Kokeile rohkeasti vegaanista leivontaa

vegaaninen pavlova
Vagaaniset pavlovat täytetään vegaanisella kermavaahdolla ja marjoilla. © Anni Reenpää

Kuvausvaatteet, Pia Hagstrom: sininen farkkuessu Stockmann Stockmann.fi.

Lue myös Anna.fi: Ihanimmat vegaaniset kakut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegaaninen pavlova

Sinun täytyy kommentoidaksesi.