Vegaaninen pavlova
Vegaaninen pavlova valmistuu säilykekikherneiden tai -papujen liemestä eli aquafabasta. Se on yhtä helppo tehdä kuin kananmunasta tehty pavlova.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Vegaaninen
Ainekset
Vegaaninen pavlova
- 1,2 dl kylmää säilykekikikherneiden tai -papujen lientä (tai sen verran kun pakkauksesta tulee)
- 1,2 dl erikoishienoa sokeria (sama määrä sokeria kun lientä)
- 1 tl väkiviinaetikkaa
- 1 tl perunajauhoja
Valmistusohje
Katso videolta, miten vegaaninen pavlova valmistetaan:
Vegaaninen pavlova valmistuu helposti näin:
- Laita liemi astiaan ja nosta astia jääkaappiin viilenemään. Vatkaa kylmää lientä. Vatkaa kovalla teholla säilykepapujen kylmää lientä kulhossa. Kun seos alkaa vaahtoutua, lisää joukkoon sokeri koko ajan vatkausta voimakkaasti jatkaen.
- Vatkaa noin 10 minuuttia tehokkaasti. Tunnustele vaahtoa sormien välissä. Kun sokeri ei tunnu enää kiteinä sormissa, vaahto on valmista.
- Lusikoi vaahto yhdeksi isoksi pavlovaksi tai 8 pieneksi keoksi leivinpaperin päälle pellille. Tee lusikalla keskelle pieni kuoppa.
- Kuivata marenkipohjia noin 2–3 tuntia 100 asteessa uunissa.
- Tarjoile heti vegaanisen kermavaahdon ja marjojen kanssa. Jos haluat säästää pavlovapohjat myöhempää käyttöä varten, säilytä ne tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.
Vinkki! Kokeile rohkeasti vegaanista leivontaa
Kuvausvaatteet, Pia Hagstrom: sininen farkkuessu Stockmann Stockmann.fi.
Lue myös Anna.fi: Ihanimmat vegaaniset kakut
- kevään juhlat
- syödään yhdessä
- Toukola
- vegaaninen ruokavalio
- Äitienpäivä
- Häät
- Halloween
- Isänpäivä
- Itsenäisyyspäivä
- Joulu
- Juhannus
- Juhlat
- Kotimaiset marjat
- Lakkiaiset ja valmistujaiset
- Lastenjuhlat
- Pääsiäinen
- Rapujuhlat
- Ristiäiset ja nimiäiset
- Sadonkorjuu
- Vappu
- Marjat
- Vegaaninen
- Jälkiruoat
- Suomalainen ruoka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vegaaninen pavlova