Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vegaaninen vohvelitaikina

Vegaaninen vohvelitaikina valmistuu pienellä vaivalla mutta suurella makunautinnolla. Valmista vohvelit makeina tai suolaisina ja tarjoa mieliherkkujesi kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Vegaaninen vohvelitaikina

  • 4 dl kaurajuomaa
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • (2 rkl sokeria)
  • (1 tl vaniljasokeria)

Paistamiseen

  • 1 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

Vegaaninen vohvelitaikina valmistuu helposti näin:

  1. Sekoita yhteen neljä desilitraa kaurajuomaa ja puoli desilitraa rypsiöljyä. Yhdistä kolme desilitraa vehnäjauhoja, desilitra kaurahiutaleita, teelusikallinen leivinjauhetta ja puoli teelusikallista suolaa. Vispaa jauhoseos nesteiden joukkoon ja anna taikinan turvota 15 minuuttia. Jos teet makeita vohveleita lisää kaksi ruokalusikallista sokeria ja teelusikallinen vaniljasokeria.
  2. Kuumenna vohvelirauta ja sivele paistopinnat margariinilla tai rypsiöljyllä. Paista vegaaninen vohvelitaikina vohveleiksi. 

Vinkki! Tarjoa vegaaniset vohvelit kuumina suolaisina esimerkiksi vegaanisen skagenröran tai blinitäytteen kera tai makeina vaniljajäätelön, marjojen tai hillon kanssa.

vegaaninen vohvelitaikina

Lue myös Anna.fi: Vegaaniset pannukakut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegaaninen vohvelitaikina

Sinun täytyy kommentoidaksesi.