Vegaaninen vohvelitaikina
Vegaaninen vohvelitaikina valmistuu pienellä vaivalla mutta suurella makunautinnolla. Valmista vohvelit makeina tai suolaisina ja tarjoa mieliherkkujesi kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Vegaaninen vohvelitaikina
- 4 dl kaurajuomaa
- ½ dl rypsiöljyä
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- ½ tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- (2 rkl sokeria)
- (1 tl vaniljasokeria)
Paistamiseen
- 1 rkl rypsiöljyä
Valmistusohje
Vegaaninen vohvelitaikina valmistuu helposti näin:
- Sekoita yhteen neljä desilitraa kaurajuomaa ja puoli desilitraa rypsiöljyä. Yhdistä kolme desilitraa vehnäjauhoja, desilitra kaurahiutaleita, teelusikallinen leivinjauhetta ja puoli teelusikallista suolaa. Vispaa jauhoseos nesteiden joukkoon ja anna taikinan turvota 15 minuuttia. Jos teet makeita vohveleita lisää kaksi ruokalusikallista sokeria ja teelusikallinen vaniljasokeria.
- Kuumenna vohvelirauta ja sivele paistopinnat margariinilla tai rypsiöljyllä. Paista vegaaninen vohvelitaikina vohveleiksi.
Vinkki! Tarjoa vegaaniset vohvelit kuumina suolaisina esimerkiksi vegaanisen skagenröran tai blinitäytteen kera tai makeina vaniljajäätelön, marjojen tai hillon kanssa.
Lue myös Anna.fi: Vegaaniset pannukakut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vegaaninen vohvelitaikina