Vegelle maistuva levypiirakka
Tässä levypiirakassa on käytetty jauhelihan asemesta Härkistä, joten se maistuu myös lakto-ovo-vegetaristille. Ohje on kirjasta Tiina Rantanen: Helppo olla vege (Cozy publishing 2017).
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Pohja
- 250 g maitorahkaa
- 250 g voita
- 5 dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
Täyte
- 3 dl keitettyä riisiä (1 1/2 dl raakaa)
- 2 kovaksi keitetty kananmunaa
- 2 sipulia
- 2 rkl öljyä
- 1 pkt Härkistä (original)
- 1 tl savustettua paprikajauhetta
- ½ tl mustapippuria
- ½ tl suolaa
- 1 dl säilöttyä paprikaa tai suolakurkkukuutioita
Voiteluun
- 1 kananmuna
Koristeeksi
- seesaminsiemeniä
Valmistusohje
- Sekoita rahka-voitaikinan ainekset keskenään. Anna taikinan levätä viileässä noin tunnin ajan.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä kananmunia kahdeksan minuuttia. Pane kananmunat kylmään veteen ennen kuorimista.
- Silppua sipulit ja kuullota ne pannulla öljytilkassa. Lisää joukkoon Härkis ja mausteet. Kypsennä pari minuuttia ja lisää säilötty, suikaloitu paprika/suolakurkkukuutiot.
- Hienonna munat ja sekoita munasilppu keitetyn riisin kanssa Härkis-seoksen joukkoon. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
- Kauli taikina levyksi. Levitä täyte toiselle puolelle taikinalevyä ja käännä toinen puoli kanneksi. Liimaa saumat kiinni vesitilkan avulla.
- Pistele taikina ja voitele munalla. Ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vegelle maistuva levypiirakka