Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vegelle maistuva levypiirakka

Tässä levypiirakassa on käytetty jauhelihan asemesta Härkistä, joten se maistuu myös lakto-ovo-vegetaristille. Ohje on kirjasta Tiina Rantanen: Helppo olla vege (Cozy publishing 2017).

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Pohja

  • 250 g maitorahkaa
  • 250 g voita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa

Täyte

  • 3 dl keitettyä riisiä (1 1/2 dl raakaa)
  • 2 kovaksi keitetty kananmunaa
  • 2 sipulia
  • 2 rkl öljyä
  • 1 pkt Härkistä (original)
  • 1 tl savustettua paprikajauhetta
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl säilöttyä paprikaa tai suolakurkkukuutioita

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Koristeeksi

  • seesaminsiemeniä

Valmistusohje

  1. Sekoita rahka-voitaikinan ainekset keskenään. Anna taikinan levätä viileässä noin tunnin ajan.
  2. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä kananmunia kahdeksan minuuttia. Pane kananmunat kylmään veteen ennen kuorimista.
  3. Silppua sipulit ja kuullota ne pannulla öljytilkassa. Lisää joukkoon Härkis ja mausteet. Kypsennä pari minuuttia ja lisää säilötty, suikaloitu paprika/suolakurkkukuutiot.
  4. Hienonna munat ja sekoita munasilppu keitetyn riisin kanssa Härkis-seoksen joukkoon. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
  5. Kauli taikina levyksi. Levitä täyte toiselle puolelle taikinalevyä ja käännä toinen puoli kanneksi. Liimaa saumat kiinni vesitilkan avulla.
  6. Pistele taikina ja voitele munalla. Ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegelle maistuva levypiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.