Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vegetäytteiset kierresämpylät

Kierresämpylöiden täytteeseen tyhjennetään jää­kaapin vegetah­napurkit. Oliivit, pesto ja aurinko­kuivatut tomaa­tit surahtavat tahnaksi teho­sekoittimessa. Kierresämpylä­taikinan voi tehdä valmiiksi jääkaap­piin ja paistaa aamulla ennen myyjäisiä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

Sämpylätaikina:

  • 5 dl vettä tai piimää
  • 1 ps kuivahiivaa (11 g)
  • 11 dl spelttijauhoja
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl rypsiöljyä

Sämpylöiden täyte:

  • 3 dl vegetäytettä, valmista tahnaa tai itse tehtyä
  • 1 rkl yrttimausteseosta
  • 3 dl juustoraastetta

Vegetäyte jääkaapin jämistä

  • 1 dl kivettömiä oliiveja
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 dl pestoa

Valmistusohje

Vegetäytteiset kierresämpylät leivotaan näin:

1. Lämmitä vesi tai piimä 42 asteeseen. Sekoita kuivahiiva jauhoihin suolan kanssa. Lisää neste ja vaivaa taikinaksi. Lisää loppuvaiheessa öljyä tai sulatettua voita. Anna taikinan kohota noin tunti lämpimässä paikassa leivinliinan alla.

2. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (65 x 30 cm).

3. Sekoita vegetäytteen ainekset tahnaksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Levitä tahna levylle ja ripottele päälle 2 dl juustoraasteesta. Kääri tiukalle rullalle korvapuustin tyyliin ja jätä saumakohta alaspäin. Leikkaa 16 osaan ja nosta viipaleet leivinpaperille pellille. Ripottele päälle loput juustoraasteesta.

Voit paistaa sämpylät heti tai nostaa ne jääkaappiin yöksi ja paistaa aamulla. Jos nostat pellin jääkaappiin odottamaan paistoa, aseta päälle leivinpaperi ja leivinliina. Nosta pelti jääkaapista noin tunti ennen paistamista. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 25 minuuttia.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/18.

Vinkki: Voit käyttää spelttijauhojen sijaan tavallisia vehnäjauhoja tai sekoitella kaapin jämistä oman jauhoseoksen

Lue myös Anna.fi: Leivo nyt superhelpot sämpylät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegetäytteiset kierresämpylät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.