Vegetäytteiset kierresämpylät
Kierresämpylöiden täytteeseen tyhjennetään jääkaapin vegetahnapurkit. Oliivit, pesto ja aurinkokuivatut tomaatit surahtavat tahnaksi tehosekoittimessa. Kierresämpylätaikinan voi tehdä valmiiksi jääkaappiin ja paistaa aamulla ennen myyjäisiä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Sämpylätaikina:
- 5 dl vettä tai piimää
- 1 ps kuivahiivaa (11 g)
- 11 dl spelttijauhoja
- 1 tl suolaa
- ½ dl rypsiöljyä
Sämpylöiden täyte:
- 3 dl vegetäytettä, valmista tahnaa tai itse tehtyä
- 1 rkl yrttimausteseosta
- 3 dl juustoraastetta
Vegetäyte jääkaapin jämistä
- 1 dl kivettömiä oliiveja
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1 dl pestoa
Valmistusohje
Vegetäytteiset kierresämpylät leivotaan näin:
1. Lämmitä vesi tai piimä 42 asteeseen. Sekoita kuivahiiva jauhoihin suolan kanssa. Lisää neste ja vaivaa taikinaksi. Lisää loppuvaiheessa öljyä tai sulatettua voita. Anna taikinan kohota noin tunti lämpimässä paikassa leivinliinan alla.
2. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (65 x 30 cm).
3. Sekoita vegetäytteen ainekset tahnaksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Levitä tahna levylle ja ripottele päälle 2 dl juustoraasteesta. Kääri tiukalle rullalle korvapuustin tyyliin ja jätä saumakohta alaspäin. Leikkaa 16 osaan ja nosta viipaleet leivinpaperille pellille. Ripottele päälle loput juustoraasteesta.
Voit paistaa sämpylät heti tai nostaa ne jääkaappiin yöksi ja paistaa aamulla. Jos nostat pellin jääkaappiin odottamaan paistoa, aseta päälle leivinpaperi ja leivinliina. Nosta pelti jääkaapista noin tunti ennen paistamista. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 25 minuuttia.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/18.
Vinkki: Voit käyttää spelttijauhojen sijaan tavallisia vehnäjauhoja tai sekoitella kaapin jämistä oman jauhoseoksen
Lue myös Anna.fi: Leivo nyt superhelpot sämpylät
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vegetäytteiset kierresämpylät