Vehnäleipä
Vehnäleipä maistuu parhaalta vastaleivottuna. Tarjoa herkullinen leipä oliiviöljyn ja balsamiviinietikan kanssa vaikkapa pastaruoan kaverina.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Vehnäleivän taikina:
- 5 dl kylmää vettä
- 5 dl vehnäjauhoja
- 25 g hiivaa
- 3 tl suolaa
- 9 dl vehnähiivaleipäjauhoja
- 1 dl öljyä
Valmistusohje
- Murenna hiiva veteen ja lisää vehnäjauhot. Peitä kulho leivinliinalla ja anna juuren tekeytyähuoneenlämmössä tunnin ajan.
- Alusta muut ainekset juureen ja anna taikinan kohota noin 20 minuuttia. Tainnuta taikina jauhotetulla leivinpöydällä ja leivo kaksi pitkänomaista leipää. Pane leivät voideltuihin leipävuokiin ja kohota noin 20 minuuttia.
- Paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Jos haluat leipään rapean kuoren, suihkutapinnalle vettä ja pane uunin pohjalle laakea vesiastia.
Muita herkullisia Kotilieden leipiä:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vehnäleipä