Reseptit
30-60 min
10
Kiitos

Venäläinen kalaseljanka

Seljankan peruskeiton voi valmistaa ajoissa etukäteen, sillä sen maku vain paranee lämmitettäessä. Peruskeiton voi pakastaa, joten sitä kannattaa kerralla keittää iso kattilallinen. Vain kalakuutiot, oliivit ja venäläiset suolakurkut lisätään ennen tarjoamista kuumentamisen loppuvaiheessa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Venäläinen kalaseljanka:

500 g porkkanaa
500 g sipulia
500 g palsternakkaa
300 g mukulaselleriä
voita
2 l vahvaa kalalientä
noin 0,5 dl valkoviiniä
2 rkl tomaattipyreetä
150 g venäläisiä suolakurkkuja (4 kpl)
30 g vihreitä, paprikatäytteisiä oliiveja
0.8 dl lihalientä tai pala liemikuutiota
30-35 maustepippuria
5 laakerinlehteä
0,5-1 kg kypsää kalaa tai kirjolohta fileenä
Mainos

Valmistusohje

 

  1. Leikkaa kuoritut juurekset ohuiksi kolmiomaisiksi viipaleiksi. Hienonna sipulit ja suolakurkut.
  2. Kuumenna voi ja freesaa eli kääntele kasviksia kuumassa voissa miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kääntele kasviksia vielä parin minuutin ajan. Lisää kalalientä, valkoviiniä, lihalientä, maustepippurit ja laakerinlehdet. Keitä miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia.
  3. Lisää vähän ennen keiton tarjoamista hienonnetut suolakurkut, renkaiksi leikatut oliivit ja kuutioitu kala. Käytä kypsää kalaa tai poista kirjolohifileestä nahka ja kuutioi filee. Kuutiot kypsyvät liemessä muutamassa minuutissa. Mausta keitto suolalla, hienonnetulla tillillä ja kierrä pippurimyllystä mausteeksi valkopippuria. Tarjoa erikseen smetanaa ja paahdettua ruisleipää.

 

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Venäläinen kalaseljanka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X